član od 20053472 sporočil
KLavdijaF je v tem besedilo zaprosila samo za recepte s kuharskih tečajev. In prav nič drugega ni hotela. Za to iskanje najbrž že ima svoj razlog in pravzprav vzrok ne bi smel nikogar niti brigati. Če to imaš, pošlji, če nimaš, pač ne pišeš odgovorov.
Nihče npr. ne sprašuje tistega, ki ga zanima , kako vrsto določene hrane imamo radi, zakaj to sprašuje. Zakaj nikomur niti na misel ne pride, da bu zabrusil, da ga to nič ne briga.
Sama imam internet od leta 2001. Do pred kratkim, ko sem slučajno zašla na neko stran, nisem vedela, da pisanje z velikimi črkami pomeni kričanje. To je tam izrecno pisalo.
Poglejte, KlavdijiF, ste napisali, da kriči. Če bi to jaz prebrala pred dvema mesecema, sploh ne bi viedela, kaj izraz kričanje pomeni.
Poglejte, koliko časa je poteklo, da je nekdo izraz "kričanje" tudi pojasnil.
KLavijaF očitno ni vešča računalnika, nima plus paketa, zato so ji nekatere stvari najbrž težje kot se zdi vam.
Recimo, da ima KlavdijaF strah pred pisnimi komuniciranjem, ki ga je najbrž do sedaj poznala zgolj iz SMS. Pa poglejte, kako se komunicira s SMS, zagotovo tam nihče na zapoveduje, kakšne besede uporabljati. Prav posebna cvetka je javno popravljanje pravopisnih napak pri predlogu. Zakaj tega ne naredite komu drugemu, kjer napaka še bolj štrli iz besedila.
Če predvidevamo, da KlavidjaF nima poprečne stopnje formalne in funkcionalne usposobljenosti, redkejše socilane stike, omejene stike z drugimi ,so njene napake razumljive.
Če so na drugi strani sogovorniki, ki imajo fakultetno izobrazbo, dolgoletno usposobljenost v medsebojni komunikaciji, pisni in po računalniku, ki so ponosni na svoje primerno obnšanje, se sprašujem, kje so ostale te veščine v komunikaciji do KLavidjeF v tej temi.
Prav posebej me zanima, zakaj nasvetov, ki so javno spravljali KlavdijoF v nemajhno zadrego ( glede komuniciranja), niste posredovali neposredno njej, po zasebni pošti. Seveda potem drugi ne bi opazili vaših vzgojinih prijemov.
Najbrž je zasebna pošta namenjena prav tej vrsti komuniciranja.
KlavdijaF je gotovo ravnala včasih neprimerno v svoji ogroženosti presotanka dostojanstva, ki ga sme imeti kot oseba na socialnem robu. Kar nekaj avtorjev pred mano, je prav tako pisalo neprimerno, ker je bila naenkrat ogrožena popolnost teh strani.
Mogoče bi se morali zgledovati po Mamamii.
KLavdijiF je računalnik okno v svet. In prav je, da se potrudimo, da je njen razgled prijazen.Če vas že ravno zanima, jaz sem imela mnogo let doma na razpolago bratov računalnik in internet. Se me kdo upa vprašati, kako to ?
frina