član od 200415860 sporočil
Jaz bi rekla, da kuham drugače od mame, in tudi tašče, težko bi pa rekla, ali bolje.Obe sta mi dali osnove,vsaka s svojega "močnejšega" področja, potem sem jaz malce prehitevala obe, potem pa je moja mama, ko se je upokojila, začelka eksperimentirat v kuhinji, pa kombinirat za dol past in vsak teden nas preseneti s čem, kar še nismo jedli, polna je presenečenj; ideje pravi da jemlje s tv oddaj, iz revij, kakšne knjige, pa doda malo svojega...Žal je tašča zapadla v enoličnost, tu in tam sicer kaj poskuša, a zaradi tastove diete je nekako izgubila voljo za novim in novim...AMpak na srečo, ko je še bila v formi, je name prenesla marsikatero izkušnjo. In, zanimivo, od mene je prevzemala tisto, kar sem jaz kuhala drugače in ji je bilo bolj všeč od načina, kot ga je uporabljala dotlej...
Se torej ne primerjam z njima, od obeh sem povzela, kar se mi je zdelo primerno, sem pa vedno vesela, ko me pohvalita, da sem tudi kakšno "domačo" jed - govejo juho, polnjena telečja prsa, divjačino...dobro pripravila...
Uh, vendelina jr. mi je dala mislit (že zopet!) - glede moža in očeta sem odrasla (morda celo zaradi njune neprimerljivosti, ta dva sta vsak svojevrste kljukca), glede mame pa šele pred nekaj leti...Ko pa ji je včasih tako lepo reči - mama, meni se zdi, da pa v tem pretiravaš...
Mamamia
mamamia