Malo za hec

rajko0028  

član od: 5.7.2011

sporočila: 17

4. avg 2018 17:04

Pogovor med fotrom in hčero v ciganski familiji:
Foter: Mala, veš kaj je rekla tvoja sestra ko je izgubila nedolžnost?
Hči: Ata, a lahko nehaš?!!!
Foter: Točno.

 

Katera je še varna hitrost pri sexu?

68 ker te 69 že obrne.

 

 

Po radiu poslušam vse živo,

...........

..........

...........

..........

..........

..........

..........

..........

..........

...........

..........

pa tud  Oliverja D.

rajko0028

Sporočilo je spremenil(a) rajko0028 dne 4. avg 2018 17:09

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

20. avg 2018 16:47

Cila

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

28. avg 2018 19:12


Hobotnica na Bosanski način

Razgovaraju Mujo i Haso u kafani, kad će Mujo:

- E, Haso, dobro me sjeti, ajd sutra dođi do mene na ručak, spremam hobotnicu.

Haso ga pogleda ispod oka i upita:

- Bolan Mujo, otkad ti znaš spravljat tu morsku živad? I što će nam hobotnica, bolje ti neko janje okreni.

Mujo se nasmije i odgovori:

- Pa bit će i toga, jarane, imam ja najbolji recept!

Haso okrene glavom u nevjerici:

- Koji?

Mujo privuče stolac i počne objašnjavati:

- Paz' vamo ... Uzmeš jedno manje janje, do 15 kila, jednu hobotnicu od dvije kile i nešto krumpira. Hobotnicu ubaciš s krumpirima u puno posoljene vode i kuhaš, a janje okreneš na ražnju. Kad je hobotnica gotova, a janje pečeno, izvadiš krumpire i hobotnicu iz vode, krumpire staviš kraj janjetine, a hobotnicu baciš mačkama i psima da te ne gnjave za komad janjetine sa stola!

janko1  

član od: 3.11.2010

sporočila: 468

28. avg 2018 19:31

O ZDRAVI PREHRANI


V naravi moje žene je, da se strašno rada izobražuje. Zlasti zdravstveno. Odkar doktor romani izhajajo bolj poredko, prebira in posluša vsa zdravstvena in prehrambna navodila po naših občilih.

Žal se po njih tudi ravna.

Že dolgo je tega, kar smo v naši kuhinji odpovedali gostoljubje svinjski masti in kmalu zatem tudi izdelkom iz drobovine – zaradi vsebovanega holesterola.

Zbogom, paštetice, krvavičke, pečeničke, slastna ocvrta slanina ter podobne dobrote.

Potem je žena prebrala, da testenine redijo.

Ker nesreča nikoli ne pride sama, je neki lump v ženski reviji pisal, da so paradižniki vir rakastih obolenj.

Zdaj so iz naše mize izginili špageti a la karbonara, makaroni s paradižnikovo omako in še in še podobnih dobrot.

Ko je neka baraba na televiziji očrnila še olje, češ da je to počasi delujoči strup, smo presedlali na margarino.

Toda ali ni vrag, da je nekdo v nekem članku ostro nastopil tudi proti slednji, ker da po škodljivosti ne zaostaja za oljem.

Zdaj pražimo čebulo v vreli vodi.

Uživanje jajc nam je zagrenil neki strokovnjak v tedniku, celo sol je pri kuhi domala prepovedal.
Žena je z jedilnika sladostrastno črtala jajca, v mehko in v trdo kuhana, na oko in sploh. Solimo nič več, v silni želji po soli včasih ližem belo oblogo s cvetličnih lončkov.
Pred mesecem je prek televizije neko vegetarijansko babše prepričalo ženo, da so vse oblike mesa v prehrani greh proti telesu in da so edina res zdrava hrana korenje, repa, zelje, solata in neškropljena jabolka.

Sočasno je neki tip po radiu znanstveno razlagal, da so povrtnine dvorezen nož, da je njihova uporaba znanstveno vprašljiva, še zlasti če so uspevale na prsti, gnojeni z živalskim gnojem ali z umetnimi gnojili.
Zdaj so nam ostali še med, mleko in kruh.

Vendar so nam v tedniku kaj kmalu dali vedeti, da med povzroča sladkorno bolezen, mleko da bojda lahko kruto poškoduje vranico, kruh pa da deluje podobno kot testenine.
V silni prehrambeni stiski se je žena s hčerjo zatekla h kamiličnemu čaju, k ovsenim kosmičem in na vodi kuhanem rižu, jaz pa k pivu in krompirju v oblicah.

A se je že čez nekaj dni našel neki sadist, trdeč, da pivo povzroča protin, v krompirju pa da so odkrili nekatere strupene snovi, ki lahko usodno poškodujejo prostato.

Za nekaj časa sem presedlal na vino in otrobe; ker pa vino uničuje jetra in ker ovseni kosmiči in otrobi po teoriji nekega zlikovca, objavljeni v dnevniku, zavirajo normalno delovanje hipofize, ne vemo več, kako in kaj.
Žena ima zdaj 35 kilogramov , hči kakšen kilogram več, sumiva, da nama občasno pobegne na kakšno zastrupljanje s pico, jaz pa sem vedno bolj podoben pokojnemu faraonu Ramzesu, potem ko so njegove ostanke razstavili v Parizu.

Verna soseda je v bojazni pred našim pogubljenjem poklicala duhovnika, ta je z ministrantom prizvončkljal in nas je hotel dati v poslednje olje.

Tega pa ne, je z zadnjimi silami zatulila žena, brala sem, da je poslednje olje navadno rastlinsko olje in zato smrt za organizem.
Tako zdaj brez napotnice za prvi razred v onostranstvu čakamo zlakoteni, mumificirani, toda zdravi za odhod iz tega prehrambenega svinjaka.

 

janko1

BABI 2+2  

član od: 8.11.2009

sporočila: 379

2. sep 2018 17:38

Evo, tole sem pa na glas prebrala možu, da sva se lahko skupaj krohotala...

 

BABI 2+2

DormChef  

član od: 23.8.2018

sporočila: 112

4. sep 2018 17:04

DormChef

sijasaja  

član od: 21.7.2017

sporočila: 614

7. sep 2018 19:02

da ostane zapisano:

 

 A veste, da obstaja smrtno nevarna rastlina ... tako je strupena, da je dovolj, da pod to rastlino pet minut držiš glavo, sploh ni nujno, da se je dotikaš, pa zagotovo umreš?

sijasaja

rajko0028  

član od: 5.7.2011

sporočila: 17

1. okt 2018 14:11

Gospodarica je ukazala dekli, da naj pomije posodo, ker pa je dekla bila neizkušena in štorasta je razbila nekaj  porcelanastih krožnikov, ko je gospodarica videla kaj je naredila je bila huda in je zahtevala, da krožnike nadomesti z novimi ali pa ne bo več dekla. Dekla se je seveda zbala planila je v jok in pobegnila na dvorišče kjer jo je videl hlapec in jo vprašal zakaj tako neutažljivo joka - reva mu je razložila in hlapec ji je obljubil, da naj ne skrbi in naj pride zvečer k njemu v izbo in bosta naredila nove krožnike. Ona se je strinjala in se pomirila, hlapec pa je odšel v trgovino kupil krožnike ter jih skril za svojo posteljo. Ko je dekla prišla zvečer v kamro ji je hlapec rekel da naj se nagne čez postelnjo stranico in dvigne kiklo - za vsako rundo je hlapec potegnil na plano krožnik in ga predal dekli. Zjutraj je dekla vsa vesela prišla v kuhinjo predala krožnike gospodarici, ki jo je najprej vprašala kje jih je dobila in dekla je odgovorila, da sta jih naredila s hlapcem, ker se je gospodarica razjezila in ji rekla, da laže ji je dekla odgovorila nič ne lažem lahko dokažem, da sva jih res delala in je dvignila kiklo in rekla kar poglejte, da sva res delala, se mi porcelan še sedaj poceja po stegnih.      

rajko0028

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

1. okt 2018 15:02

NutellomAnka

vrtnica  

član od: 22.1.2007

sporočila: 332

8. nov 2018 12:50

vrtnica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti