Študentje imajo izpit iz fizike pa prvega nagovori profesor: "Predstavljajte si, da ste na vlaku v kupeju in vam je zelo vroče. Kaj storite!?" ..."Odprem okno" odgovori študent. "Odlično!" Je navdušen profesor. "Sedaj pa poslušajte: Okno ima premer 60 cm, vlak potuje z 80 km/h veter pa piha 5m na sekundo. V kolikem času, se vam bo kupe ohladil na prijetnotemperaturo?"
Študent odgovora ne pozna in pade. Ko pride ven ga drugi študent vpraša kako je bilo. Oni mu pove in drugi študent vstopi. Profesor ponovno začne: "predstavljajte si, da ste v kupeju in vam je zelo vroče, Kaj storite?". Študent odgovori: "Slečem pulover." Preofesor nadaljuje: "In vam postane še bolj vroče. Kaj storite?" Slečem še majico." "No, postane vamše bolj vroče." Je nestrpen profesor. Slečem še hlače, čevlje in štunfe." Napol posmehovalno odgovori študent. "Dobro, sedaj si pa predstavljajte, da pred vami sedi dvesto kilski peder"." Zaradi mene me lahko nategne cel vagon pedrov, jaz vam okna ne bom odprl!" Odgovori študent.

Takosi iz vlečenega testa – s trgano govedino, salso in pico de gallo