Mihec je v trgovini videl lepe rumene škornje. Cena astronomska 500 €. Pa pride k očetu in ga vpraša, če bi mu jih kupil. Oče se razjezi in pravi - vsi trgovci so barabe, vse kar prodajajo je sigurno več kot pol predrago. Mihec si to zapomni, vzame denar iz svojega prašička in se odpravi v trgovino. Tam vpraša zelo finega trgovca, koliko stanejo tisti lepi rumeni škornji. Trgovec mu pove ceno, Mihec pa hitro 250 dam, več pa ne. Trgovec vidi da bo mulc malo barantal in reče 400 €, Mihec pa takoj 200 dam, več pa ne dam. Trgovec pravi prav, naj bo 300 €, Mihec pa takoj 150 dam, več pa ne dam. Sedaj je trgovec že zelo jezen in pravi daj 200 € in mi izgini izpred oči. Mihec pa takoj 100 dam več pa ne dam. Trgovec začne tekati po trgovini, saj ga je mulc pošteno spravil ob živce in ves živčen zavpije: "No prav, vzemi že te preklete škornje zastonj in da te ne vidim več v svoji trgovini!" ter doda še nekaj krepkih za povrh. Mihec pa prav korajžno:"No prav, mi jih pa dajte dva para in lepo mi jih zavijte!"
tedi

Domači Ferrero Rocher