Grška kava , ja nepogrešljiva na vročem pesku. Na Karpatosu niti ni bila draga. Vsak dan sem se zapeljal v neki zaliv , ne spomnim se imena. Visoke stene z obeh strani Do plaže pa prideš po vijugasti cesti . Ležalnikov ravno prav in okoli trideset ljudi se leno valja po grobem pesku, ležalnikih ali ob skalni peščini. Manjši lokal zbit iz desk , ustvarja prvovrstno kuhinjo , ki ob času kosila z zvoncem pokliče vse h kosilu. Sprejeto jih je polovico , ostali lenarijo naprej , ko se drugi vrnejo nazaj na meditacijo ostali jemo. Neviđeno, hobotnica na žaru , ribe , kalamari solate. Vse diši in polni prazne želodce.
V kosilo je všteta tudi njihova ledena kava. Firbec me matra in ponudim se , da nardim trideset kav , če me naučijo kako se dela.
V hladilniku držijo skuhano kavo , primerno ohlajeno. V kozarec jo dajo približno deciliter. Čez streseš Neskafe instant, vendar mora biti pravi za ledeno kavo. Tudi čez mejo na poti v Trst jo dobiš v trgovini. Lahko daš dve žlički in pričneš mešati. Dodaš sladkor po potrebi in če je možno doliješ nekaj cremastega mleka. Z mikserčki na baterije vse miksaš in rata lepa gosta osvežujoča zmes , v katero streseš ledene kocke . Še malo pomešaš in kava je nared. Poln pladenj sem jih raznesel po plaži in vsi so me pohvalili. Drugi dan sem operacijo na veselje vseh ponovil.
mizica