član od 200415858 sporočil
Pri otrokih ne kompliciraj preveč, njim je dokaj vseeno, kaj jedo. Lahko narediš mini pice in jih z rezinami paprike in oliv okrasiš tako, da imajo smeškote na vrhu, ali pa toast izrežeš v krogce in jih obložiš tako, da so videti kot klovni, škratki ali kaj podobnga (redkvica za rdeča lička, rdeča paprika za usta ipd).
Morda spečeš piščančje kokete, če imaš predsodek glede že pripravljenih jedi pa puranji ali piščančji file narežeš na trakove in sama spaniraš in spečeš - te palčke se lahko jedo tudi hladne, mi smo to več krat prakticirali.
Tudi mini hamburgerji pridejo prav - jaz sem jih pripravila v naprej (hlebčke, potresene s sezamom ali pa brez dobiš že gotove za kupit), potem pa jih dala na pekač in v pečici pogrela, ko sem vzela kruhke z mesom iz pečice sem dala v vsakega list soalte in drugo zelenjavo, pa je bilo...
Seveda pa je odvisno tudi od tega, koliko otrok pride in kakšne prehranjevalne navade imajo...
Včasih smo naredili tako, da smo toast, sir in šunko narezali v različne oblike (kroge, trikotnike, zvezde...), pa so si otroci sami sestavljali sendviče in jih krasili z narezano zelenjavo. Še tekmovali so, kdo bo naredil višji sendvič, kdo bolj smešnega klovna ipd...
Za sladico pa po moje kakšno sadje - skleda mešanega, zrezanega sadja, v rezervi pa imeti še malo sladoleda ali smetane, če se komu zahoče. Ali pa muffine, ti so sila praktična zadeva za majhne otroške ročice...
Natakem pikniku morajo biti otroci popackani....Mamamia
mamamia