Ameriški slamnik
član od 20061566 sporočil
Moj ameriški slamnik zelo lepo cveti, pa bi rada naredila liker ali nekaj podobnega. Namočila bi ga v žganje in počakala morda 3 tedne, precedila, dodala prekuhano vodo in sladkor. A bi bilo to to?

buča
član od 20061566 sporočil
Očitno nihče ne še delal takšnega likerja. A čem probat?

buča
član od 20162422 sporočil
Dej, probaj, pa poročaj!Sama
Imam ameriški slamnik, pa ne upam uporabljati!
Anemiilat
član od 20061579 sporočil
Običajno se iz ameriškega slamnika dela tinkturo in se jo dozira krajši čas po kapljicah.
Ne razumem, zakaj bi naredila liker? To ni aperitiv ali nekaj kar-tako-za-užitek-in-veselje.
http://www.lejca.si/rastline/e/echinacea_purpurea
http://www.dominvrt.si/clanek/zunanja-ureditev/ameri
rdkapica
član od 20064769 sporočil
| ežoj je napisal/a: |
|
Ma kaj vam je to " ameriški slamnik ", a je to kak klobuk narejen v ameriki, ali po ameriški šegi?
Pa, če sem že pri besedi, zanima me kaj je za ena rožica, ki se pripravlja na cverenje, tam zadaj, za temi rdečimi marjeticami:

ežoj |
iskala sem kaj konkretnega o ameriškem slamniku in naletela na to...pogrešam te čase
Ognjič

član od 20026945 sporočil
| Ognjič je napisal/a: |
| ežoj je napisal/a: |
|
Ma kaj vam je to " ameriški slamnik ", a je to kak klobuk narejen v ameriki, ali po ameriški šegi?
Pa, če sem že pri besedi, zanima me kaj je za ena rožica, ki se pripravlja na cverenje, tam zadaj, za temi rdečimi marjeticami:

ežoj |
iskala sem kaj konkretnega o ameriškem slamniku in naletela na to...pogrešam te čase
Ognjič 
|
Jaz tudi, Ognjič. Močno. 
lp
Ljudje, ki si upajo reči bobu bob, so velikokrat trn v peti tistim, ki želijo bob prikazati kot jabolko. cervus

član od 20104580 sporočil
Menim, da so redki, ki ga ne.
lp, mzm
član od 20092011 sporočil
Velikokrat se spomnim naj in na njegove potopise in zapise. Res so bili lepi časi. Vse dobro mu želim, pa naj bo kjerkoli že. 
tedyka
član od 20107767 sporočil
Tukaj se moram pa tudi jaz pridruziti vasemu pisanju. NI vec isto, pravijo, da smo nadomestljivi, pa ni tako,Ezoj je eden in edini.
naor
član od 200415858 sporočil
| naor je napisal/a: |
|
Tukaj se moram pa tudi jaz pridruziti vasemu pisanju. NI vec isto, pravijo, da smo nadomestljivi, pa ni tako,Ezoj je eden in edini.
naor
|
Da ne citiram vseh. Res je brez njega bolj dolgčas.
mamamia
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 41, prikazujem sporočila od 31 do 40
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.