Nasvet za rojstni dan ter prevoz

Speranza  

član od: 4.1.2005

sporočila: 11

tema odprta - 10. jul 2006 18:34 | ogledi: 2.607 | odgovori: 2

Pozdravljeni!

Naslednji teden ima moj fant rojstni dan, pa sem se odločila da njemu in njegovi družini pripravim kulinarično presenečenje.

Problem, s katerim se ubadam že par dni, je ta, da ne vem točno kaj naj skombiniram glede hrane. Predstavljala sem si, da bi pripravila npr. bučkin zavitek, ter en mesni zavitek, mogoče francosko pito quiche, ter schwarzwaldsko torto. Zanima me Vaše mnenje o tem, če ima kdo mogoče še boljši predlog, bi bila vesela, skratka naj bi bila kombinacija zelenjavna in mesna jed ter sladica.

Drugi problem je, to hrano moram prepeljati tja, vendar vožnja mi vzame 1 uro in pol časa. Predvsem me skrbi zaradi torte, sicer imam hladilno skrinjo, vendar ne vem kako naj to rešim, da bo hrana v dobrem in okusnem stanju.

Hvaležna bom za vsako mnenje in nasvet.

Kulinarični pozdrav,

Speranza

Speranza

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

12. jul 2006 9:08

Če se jed pripravlja z ljubeznijo, potem tudi uspe - ne glede na to, kaj kuhaš. Tudi če ni maksimalno uspela, bodo imeli jedci občutek, da so jedli nekaj izvrstnega. Pozitiven pristop je važen. Glede torte je pa zadeva enostavna: Daš jo v škatlo/kovček za prenašanje torte - prodajajo v vsaki specializirani trgovini za posodje. V torbi je tudi prostor za hladilne elemente, tako da 1 uro vožnje zdrži vsaka torta. Sama jo pred morebitnimi trki zavarujem še tako, da okrog torte pustim odprt obroč. Vendelina jr.

Veri  

član od: 21.10.2004

sporočila: 4272

12. jul 2006 11:37

Če te skrbi samo torta, pa naredi kakšno, ki ni na bazi smetane, ampak ima kak drug nadev, ki se lepo obdrži na sobni oz. avtovi temperaturi. In mogoče malo tršo kremo, če je cesta bolj makadamska... Sicer pa da te malo opogumim, jaz sem torto že nakajkrat peljala s kolesom, tudi poleti, kake pol ure daleč, pa je bilo super, enkrat sem jo celo zelo okrasila in potem s tisto škatlo okoli mahala in ne vem kaj vse, pa je ostala krasna:) Mogoče je res nekje nekdo, ki skrbi za te zadeve, ko rabiš, hehe:) Tako da pogum velja:) Vse gre, če se hoče:) Enkrat pa sem fantu pripeljala na rolerjih čisto navadne palačinke z ne čisto navadno jagodno marmelado, ki jo je oboževal na "basketplac" in je bil čisto navdušen:) Veri

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti