titta,
a so " kurji letanci " že pečeni?
ežojtitta,
a so " kurji letanci " že pečeni?
ežojGlej ti to, kak se mi smejijo...jaz pa tako sita teh letanc, da sem malo "prilegnila"....ha ha
Kaj čemo, čas pečenja na žaru je, pa k dežju se je napravljalo tu na Štajerskem koncu in sem danes še hitro eno gredo zaštihala.
No, pa sem že z vprašanjem tu!
V zadnjem času se je zelo moderno vračati k hrani, ki so jo včasih kuhali revnejši sloji prebivalstva. Danes nastajajo iz tega novi recepti, dodajajo se razne zadeve - osnova pa vendarle ostaja.
Sprašujem, kaj je to MANDRA. Za pomoč: izvor je grški. Mogoče še kakšen receptek zraven, nič ne škoduje....![]()
| rimljanka je napisal/a: |
| ....kot....... |
Pri nas še mačke ne vzdržijo dolgo, ker smo poleg ceste, pujsi so v zmrzovalniku tako da ni bojazni, da tudi kure ne bi našle svoje poti do postaje v pekaču.....ha ha ha
tittaJass - bravo; točno tak in nič drgač! Sem pa le malo vesela, da cel dan ni bilo hitrega odgovora, to pomeni, da ni bilo moje vprašanje kar tak ..he he
Pravilen odgovor, predajam besedo. Nimam pa nagrade...bi kakšno kurjo letanco???? he he he![]()
titta
| ežoj je napisal/a: |
| hebiga, jaz ne zgooglam nič, ( a je morda kakšna ribja jed? ). ežoj |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kruhove kroglice

Pivski kruh