Se gremo igrat?
A niso to "pohane piške"? Junaki Janeza Jalna v trilogoji Vozarji (Ovčar Marko, Tri zaobljube, Izpodkopana cesta) prav radi naročijo furmanske žgance v kaki krčmi na furmanskih poteh med Trstom in Dunajem, seveda v času, ko še ni bilo železne ceste. Potem so furmani (vozarji) počasi šli v pozabo, furmanski žganci pa ne, samo ime so spremenili. Zdaj pač gremo na pohane piščance v kakšno dobro, staro, običajno primestno gostilno, ki slovi po njih.

Halo a bo kaj z igranjem???
Enim je doma dolgčas ko smo pohableni od bacilov...
papa

Rimči, zbudi se!!!!!!!! ![]()
LP
cervusŠe kako sem budna. Saj sem napovedala, da bo vikend miren (he, he, pa ni bil).
No, zdaj pa bom postavila vprašanje.
(citat): Ker je bila jed zelo pekoča, so jo imenovali Bože sačuvaj. (konec citata)
O kateri jedi teče beseda, od kod je citat?
Citat je iz Ivaciceve kuharice, govori pa, ce se ne motim, o zolci z dodatkom ostre paprike ali feferonov (je tale hip nimam na dosegu, kuharice namrec, ne paprike).
lp, proxima
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Jabolčne kremšnite

Ribja juha s testeninami