Saj zakon ne govori o prepovedi kajenja! Ampak o tem kar si napisala, da se ne bi več ogrožalo drugih, če ti tega ne želijo.
Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije| jernej je napisal/a: |
Gonja proti kadilcem se mi zdi napačna formulacija. Dejstvo je, da lahko vsak počne kar želi. A tukaj je namreč bistvo poštenosti tega. Vsak naj to počne za sebe. Kadilec lahko za mene kadi, a tako, da ne moti mene, ki ne kadim. Osebna svoboda se namreč neha tam, kjer se začne svoboda drugega.
Kajenje namreč ni enako nekajenju, saj pri kajenju nekaj počneš, kar vpliva na okolico. Torej je treba zagotoviti da se to ne počne tam, kjer lahko moti druge.
Saj ni vic v kajenju. Bom povedal po grdo, da bodo morda tudi kadilce razumeli. Jaz imam tudi pravico da prdim, kajne? A tega naj ne bi počel (čeprav ni sankcionirano) tam, kjer so drugi in bi jih smrad motil. Temu se reče bonton. Če mi nekdo kot včeraj v slaščičarni kadi 50 cm od nosu, da gre ves dim vame, je to vsaj neolikano. In ker bonton velja pri prdenju, pri kajenju pa ne, bo treba pač uzakoniti ta osnovni bonton. Ne smradi drugemu, če ne želi...
Mojih pet tolarjev na temo... Ker že 35 let čakam, da bom svobodno šel v lokal in ne bom smrdel, kot da bi pokadil 10 cigaretov, ne da bi jih...Torej ... nisem proti kadilcem, nič nimam proti njim! Dokler kadijo zase, ne zame.
|
Jernej - Urednik Kulinarične SlovenijeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kraljevska jajčka s holandsko omako

Veseli tiramisu