Sicer sem v službi šele nekaj mesecev, ampak kosila, ki so gotova takoj, ko stopim skozi vrata pa imam že v nulo naštudirana. Nekaj idej:
-zelenjavne kremne juhe skuhane en dan prej + štruklji ali sadni cmoki, ki se skuhajo, ko se greje in je juha;
-različne testenine z omako, ki se pripravi v času kuhanja testenin (ali omaka bolonjeze, ki je že v zamrzovalniku) + solata (zelena očiščena en dan prej, dodam še nariban korenček in koruzo);
-kadar je na voljo več zelenjave, je na programu velika solata z nageci (nugetsi), ki se odtalijo v mikrovalovni in jih ni potrebno cvreti
-različne jedi iz skrinje: segedin, piščančji paprikaš, ričet,...
-goveja juha iz skrinje + solata
-kadar se mi ne da kuhat, pridejo v poštev tudi tortelini iz trgovine in hrenovke ali gobova juha iz vrečke z ajdovimi žganci
-v skrinji se najde tudi kak piščančji ali puranji zrezek, ki ga dam že zjutraj ven, zraven pa pripravim riž, ki je hitro kuhan (ponavadi basmati) in kako omako ali pa tudi ne
Še dve stvari, ki meni vedno pomagata pri hitrih kosilih: jedilnik načrtujem za en teden vnaprej in tudi samo enkrat na teden nakupujem, ter zelena solata je vedno pripravljena en dan prej (ker ni nič bolj tečnega, kot če prideš ob štirih sestradan domov in moraš še deset minut solato trebit).
Pa lep pozdrav,
piščanec