član od 20026945 sporočil
Mleko ni namenjeno ljudem, še najmanj odraslim. Namenjeno je mladičkom sesalcev, da zrastejo in se preusmerijo potem na drugo hrano. Kravje mleko tako pripada teličkom, kozje kozličkom, itd. Zato je pa tako-eni imajo radi mleko, drugi ga ne marajo, tretji ga celo ne prenašajo, ker je težko prebavljivo. Je pa res, kar ste že zgoraj ugotavljale, da s starostjo izgubimo encim za prebavo mleka (narava je zmeraj pametna!). Torej, komur mleko paše in nima težav z njim, ga bo pač pil, komur ni, ga ne bo. Vse, kar kupimo v trgovini, je predelano na tisoč in en način. Bio gor ali dol, kemija nas spremlja na vsakem koraku. Koneckoncev, kljub vsem strupom, ki jih tlačimo vase, živimo vse dlje. Naši še ne tako davni predniki so bili pri štiridesetih že pravi Metuzalemi, nam se pa zdi, kot da smo šele pričeli živeti in nam je narava namenila vsaj 120 let. Če bi nas pa spet postavili v savano, rekli, naj si naredimo orodje in živimo čisto bio, bi se nam pa spet povesil nos. Ljudje, ki imamo hrane dovolj in preveč, delamo z njo probleme, ki jih sploh ne bi bilo, če bi morali živeti iz rok v usta.
Oprostite mi, prosim, malo preveč sem se razpisala, tudi iz teme sem majčkeno zašla, pa me je preveč jezik srbel, da ga ne bi stegnila!
cervus