Pomoc: kaj lahko naredim iz kivi-ja?

Basti, iz koliko sladkorja in vode si naredila sladkorni sirup? daga
Lahko narediš potico. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5

daga je napisal/a:
Basti, iz koliko sladkorja in vode si naredila sladkorni sirup?daga

Nisem še tako daleč. Naslednji teden bom naredila do konca. Bom kar po občutku naredila.

lp Saša

Ne vem kako je s skuto, s sladka smetana, pomešana s surovim kivijem pa res greni.

nola
Meni sadje, ki raste v (sub)tropskem pasu nekako ne gre skupaj s smetano in skuto.... Vendelina jr.
je napisal/a:
Iz kivija se da kot iz večine drugega sadja pripraviti prav dobro marmelado (po čisto preprostem receptu sadje:sladkor v razmerju 1:1 oz 1:0.5 če vzamete želirni sladkor. Priporočam samo, da kivi zdrobite s paličnim mešalnikom, lahko dodate tudi malo citronske kisline. Ne vem, toda nekje sem brala, da kivi ravno s skuto ne gre dobro skupaj, ker bojda vsebuje nek encim, ki skuto naredi grenko. Ima morda kdo kakšne izkušnje v zvezi s tem? LP Tinca
čuvaj

Ja, res je: kivi vsebuje encim, ki razgrajuje proteine, zato ne gre skupaj z mlečnimi zadevami ali želatino. Porobno velja za ananas in papajo.

Lep pzdrav,

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?NENA58
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti