Bananina rolada čez dva dni?

hojla,

ker se mi je sfižilo testo za ene rezine in je sicer zelo fino, a tanko, bi naredila rolado. Najraje tako z vanilijevo krermo in banano v sredi (njami). Problem je le, ker bi jo postregla šele v petek (torej čez dva dni), pa se bojim, da banane ne bodo zdržale do takrat oz. da rolada v petek ne bo več dobra. Vaše ideje, nasveti? Dobrodošle tudi ideje za druge kreme, ki bi bile obstojne dva dni, prednost imajo pa sadne. Aja, testo je pa čokoladno.

hvala

maja

Zavij v vlažen prtič in počakaj z mazanjem do četrtka. Loni Makaroni
Z banano ponavadi delam "mačje oko". To je temno biskvitno testo v velikem pekaču namazano z belo kremo, na sredo pa dane štiri cele banane. To potem zarolam z leve proti desne in z desne proti levi. Dobim tako široko rolado. Na koncu rolado prelijem s čokoladno glazuro. Ko se reže, je okrog biskvit, bela krema in dva očesa od banane. Da banane ne potemnijo, preden dam na belo kremo, jih polijem z limoninim sokom. Tudi tretji dan zdrži, seveda, če je kaj ostane. Pozdravček!
Ali je to to Dragička? http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3388&besedčje%20oči jade Sporočilo je spremenil(a) jade dne 22. feb 2006 13:27:35
Podobna, ni čisto taka krema. Poslala sem ti na ZP Pozdravček!
Po moje tini treba skrbeti. Saj banana je zavita vkremo in ni v stiku z zrakom, da bi potemnela. Govorim ti iz izkušenj - moja mama namreč peče to roaldo in moji jo je jedo tudi po tri dni. In je tretji dan še čisto v redu. mamamia mamamia
Jaz sem slišala da je super če rolado zamrznemo,saj jo potem lažje in lepše režemo. Morda je to rešitev?! marelica
Dragička Tudi jaz bi imela recept za belo kremo. V nedeljo sem delala kremo iz mleka, moke, vanili sladkorja, masla in sladkorja v prahu. Je tvoj recept drugačen? Hvala za odgovor in pozdrav.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti