Polmeseci

Kako izrezujete polmesece (recimo danes bom delala rumove rezine in pride zelo lepo, če so narezane kot polmeseci)!!!!

Biba7

Jaz vedno prvo reskiram da je krog (delam z modelčkom za krofe) - sicer ga pa tudi kasneje lahko oblikuješ v dve lunici in malce ostanka - za probo:) Potem pa gre do konca pekača v obliki polmesecev - lunic, edino robovi ostanejo za domačo rabo:) p, m
lahko si pomagaš s kozarcem. marelica
Če režeš s krogom, imaš veliko odpadkov. Jaz ponavadi prvo vrsto zarežem kar s krogom, potem pa režem polovično, tako da pridejo lepe lunice. Lahko poskusiš tudi s kozarcem, velikost, ki ti najbolj odgovarja. Pozdravček!
Uporabim model "polmesec" za kekse in je zelo malo obrezlin. LP škarpina
Čenima modelčkav obliki polmeseca, bo rpavšnja rešitev kozarec. Prvi krog izrežeš cel, potem pa vsakega naseldnjega s kozarcem režeš ćez pol in dobiš z enim rezom dve lunici, brez odpadkov. Mamamia mamamia
hvala Biba7

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti