Bujta repa
Imela sem priliko videti dokumentarec posnet skrijaj, kako delajo za Ikeo v deželi tretjega sveta otroci, ženske im možje za minimalen zaslužek. Kako rokujejo s kislinami brez zaščite .... Seveda so avtorja tri urnega (če ne štiri) dokumentarca, dobro plačani Ikejini odvetniki dobesedno zmleli. Verjetno posneti flm prav tako.
kobra 1Zanimivi so tile komentarji , jih je kar luštno brat, kolikor ljudi toliko različnih mnenj.Ikea ne proizvaja sama pohištvo, ampak ga naroča pri raznih pohištvenih firmah, od tega smo tudi mi-tam kjer sem zaposlena.Cena je nizka zato, ker se to dela v res velikih količinah-serijah.Glede kvalitete- vsak izdelek je kvaliteten, glede na svojo ceno in glede na namen. Seveda z ceno kuhinje v Ikei ne moremo pričakovati kvalitete take kot jo ima nek mizar pri nas. Glede na dohodke ki jih imamo , temu primerno si običajno izbiramo tudi trgovine. In tisti, ki malo zaslužimo in, ki si kupujemo sami, ne ati ali mami, smo ponosni na to kar imamo pa če je tudi kupljeno v Ikei. Sama imam kuhinjsko mizo in komodo kupljeno sicer pri nas, vendar delana za Ikeo, sestavila sem jo sama in sem kar ponosna ko pogledam proti mizi( če je seveda pospravljena).
Je pa nedavno pri kolegu naročil kuhinjo en zelo znani slovenec, ki ima veliko pod palcem, mimo grede njegove kuhinje niso iz pod 10.000€, stranka pa je kupila najcenejše pomivalno korito , ker so bili drugi baje predragi. Mizar le tega ni hotel vgraditi.
Mogoče bi pri vseh teh mnenjih, bilo prav, da bi vsak napisal res svoje mnenje, oziroma izkušnje, ne pa na splošno kritiziral celotno ime neke firme ali posamezne zadeve.
Nektarina lepo te prosim, če mi lahko sporočiš, ko boš šla v Ikeo , ali imajo tudi rastavljeno toliko kot je na njihovi internetni strani. Do septembra moramo nabaviti še eno otroško ali mladinsko sobo , ker imamo prvošolčka.
upam, da nisem dodala na ogenj, to je samo moje osebno mnenje.
lp
sladkajmo se
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Bujta repa

Juha iz čičerike in rožmarina