Ikea

andreja č.  

član od: 3.4.2006

sporočila: 587

6. avg 2007 19:52

se mi ne da brati nazaj, sam povem mojo štorijo. Midva sva v ikeei kupila kuhinjo pred dvema letoma in je še vedno takšna kot je bila, prišla v trgovino malo si ogledala kaj nudijo, nato nama je en pobček kuhinjo zrisal (osnutek sva že imela) naredil predračun, sva šla plačat spodaj na blagajno , počakala dobre pol ure , da so pripravili pakete, nato sva pakete naložila v avto (takrat je bila še vectra karavan) in odpeljala domov. Imava lesena masivna pulta, katera je potrebno sicer mazat z zaščitnim oljem -nekako enkrat letno-mislim,takrat sva v avto naložila še nekaj paketov dnevne sobe ,ki jo je kupil prijatelj, samo jaz sem šla potem z prijatelji domov sem hotela slikico prilepit, pa mi ne gre nekako podobno se je dogajalo , ko sva kupovala omare za dnevno sobo če koga zanima kako izgleda , naj mi javi na zs, pa povem naslov kje si lahko ogleda andreja č.

Marna  

član od: 13.11.2006

sporočila: 494

6. avg 2007 20:34

mogoče pa se jimne splača , da bi jo priselili še k nam, ker bi jim potem močno upadel biznis v avstijskih ikejah... Marna

Doban  

član od: 24.8.2004

sporočila: 238

6. avg 2007 22:14

Jaz sem razmišljala tako kot Jernej in nazadne smo kuhinjo lepo kupili v Gorenju in smo ZELO NAVDUŠENI. Glede na to, kakšen projekt (več mesečni) je opremljanje kuhinje, si ne predstavljam, da bi prišla v trgovino in si mimogrede nabrala elemente in vse kar sodi zraven. Smo si pač različni: mi smo po prvih skicah razmišljali še o drugih variantah, spreminjali določene podrobnosti (nenazadnje tudi barvo), tako da smo bili v trgovini, kjer smo nazadnje kupili lesene dele in aparate ter celo pipo, kar nekajkrat. Simona

Mijan  

član od: 30.12.2006

sporočila: 554

6. avg 2007 23:43

Moja sestrična, ki živi v Avstriji, si je praktično opremila celo hišo v IKEI. Spalnice, dnevna soba, kuhinja, predprostor, shramba, klet...vse stvari so v gledane na razmerje cena - kvaliteta, odlične kakovosti. Z vsem pohištvom je zelo zadovoljna in IKEO samo hvali. Od prodajalcev, do dostave...vse deluje brezhibno. Mijan

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

7. avg 2007 7:38

Tudi če jo bojo preselili k nam; sem skeptična... Bo pa fino, ker bo priročnejša za kaj malega kupit...

Bo tako kot v našem H&M, ponudba zelo osiromašena, konfekcijske številke težko za dobit... Jaz še vedno hodim v A po cunje za otroka, kjer brez problema dobim vse številke, pa še ponudba je boljša. Da ne govorim o razprodajah...

lidka

damjana  

član od: 29.8.2001

sporočila: 22

7. avg 2007 15:37

Ko prebiram tole temo sem se spomnila na švedskega pisatelja Mannkla in njegovega junaka, detektiva Wallanderja. On je malo zagrenjen, ker ima po njegovem tako nizko plačo, da si lahko privošči samo pohištvo iz Ikeje in starega Volva. Pri nas si pa s tem "in." No, Volvo ne sme biti prestar, seveda Sto ljudi, sto čudi. Jaz osebno kuhinje ne bi vlačila iz Graza v Ljubljano, pa nikogar nimam, ki bi mi jo sestavil. Kakšnim priročnim in z dovolj časa je pa očitno super. Malo me pa moti mnenje, da se v tujini, pa Avstriji, vse dobi, pri nas je pa sam klump in ni izbire. Lidka, skoraj vse za otroka, pa zame tudi, kupim pri nas, pa se mi zdi izbira čist ok, pa s številkami tudi nimam problemov. Kadarkoli grem pa v Avstrijo, se vrnem praznih rok. Ja, saj vem, sem čudna al pa ne hodim v prave trgovine. Ampak vseeno, tudi v Sloveniji se da kupit solidne stvari. Če imaš denar, še toliko bolj. Damjana

TanjaG.  

član od: 6.7.2002

sporočila: 509

7. avg 2007 16:06

no, jaz bi samo pristavila svoj lonček - da se pri nas dobi...se dobi, a vprašanje kaj, za kakšno ceno in v kolikšnem času. Moj dragi je precej velik in če hoče komot spat, potrebuje posteljo dolžine 220 cm. Sva dala skozi kar nekaj veletrgovin kot tudi zasebnikov. Izbira je kar je, ni vsak model možno naročiti v dolžini 220 cm, tiste pa, ki bi jih lahko naročili, pa bi jih morali čakat od 6 do 9 tednov, z doplačilom od 30 do celih 45% !!! kar ni malo, ne? pa sem na ikeini strani našla posteljo 220 dolžine, jo preko neta rezervirala in naslednji dan sva šla v graz in jo prevzela. stala je borih 169 eur. začudena sva nalagala pakete v avto. začudena pa zato, ker sva bila prepričana, da bova za 169 eur dobila okvir, ki bi ga vsak vetrc odpihnil, je pa vsaka stranica masivna 55-kilska reč. jaz te postelje niti premaknit ne morem sama. skratka, midva sva z njo več kot zadovoljna. a da ne govorim o otroškem stolčku za hranjenje ANTILOP! ma za 15 eur ga dobiš. jaz ga ne dam za noben denar. kasneje smo dobili tudi trip trap, ki pa ga zdaj za silo uporabljamo ko je mali v varstvu, drugače pa ANTILOPa iz ikee vlačimo povsod: stabilno, razstavljivo, plastično - razstaviš ga in opereš pod tušem ali v pomivalnem stroju! nima nobene stopnje za zvrnit da bo otrok po jedi zaspal, ampak...a vam otroci med jedjo in tik po njej (govorim o golažu in polenti, ne o dojenju dojenčka) zaspijo??? prepričana sem da sem s tem stolčkom zadela bingo. zdaj je na poti drugi dojenček, ki bo podedoval antilopa, za tavečjega pa bomo visok stolček za k mizi tudi kupili v ikei. TanjaG. Sporočilo je spremenil(a) TanjaG. dne 07. avg 2007 18:04:23

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

7. avg 2007 17:01

damjana, ikea je "in" samo pri ljudeh s tanjšimi denarnicami. tisti, ki si lahko privoščijo, se za ikeo niti ne ozrejo. moja prijateljica arhitektka je rekla, ko je opremljala hišo, da upa, ko bo opremljala naslednjo, da na ikeo ne bo niti pomislila. si pa predstavljam, kakšen status ima ikea na švedskem. če je za nas poceni, kaj je šele za švede... še to. pred nekaj leti so imeli na švedskem veliko javno hajko proti ikei, in sicer zaradi izkoriščanja otroškega dela v deželah tretjega sveta. to je pa druga plat zgodbe o uspehu. mimika

pina colada  

član od: 8.9.2005

sporočila: 52

7. avg 2007 17:08

Mogoče to, da se v Sloveniji vse dobi, velja za oblačila. Za pohištvo je povsem drugače. Včeraj sem bila v Lesnini in to, kar sem videla...je bilo naravnost porazno. Lahko jih je sram. Ni čudno, da imajo tudi 70% popust, takšno škart robo bi lahko tudi zastonj delil. No, imajo sicer nekaj tudi višje cenovnega pohištva, vendar za ceno takšne kuhinje dobiš v Ikei že štiri kuhinje res super dizajna. Pa saj Graz ni na konu sveta. Poleg tega pa imajo vse na zalogi in dobiš takoj, ne pa tako kot v Rutarju, kjer čakaš mesece. Za mlade je Ikea definitivno dobra izbira, saj ne mislimo obdržat istega pohištva celo življenje, kajne? pina colada

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti