Poročno darilo-nujno

kozamurnik

sporočila: 2311

5. sep 2014 15:48

Pa res niso.

 

murnik

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

5. sep 2014 15:51

Kozamurnik, saj ni prvič, da stvari dobesedno razumeš, pa še tu ni vzameš vsega teksta.

Če ne razumeš sintagme "stara mama" kot oznaka osebe, ki je, ne glede na leta,  malo staromodna in je pač nekaj let v zaostanku s sedanjostjo....pač ne razumeš.  Dramatičnih sprememb zaradi tega ne bo.

Sicer je pa tako, da je bil tale topic na temo enega darila. Tisto, kar je lingua ponudila v presojo, je, če dobro pogledam na petih straneh, bolj malo ljudi evaluiralo, smo se pa vmes spet preštelii na društvo ljubteljev kvačkanih prtičkov/prtov in tiste, ki nas v tem društvo nikoli ne bo. Vidim, da od zadnjega štetja ni blazno veliko sprememb, tako da lahko tudi tole diskusijo končamo.

BTW, glede kvačkanja, jaz sem v društvu ljubiteljev kvačkanih svilenih majčk in kvačkanih moških kap. Naše društvo tekmuje v drugačni ligi kot društvo prtičkarjev....

 



Vendelina jr.

Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 05. 2014 15:51

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

5. sep 2014 15:58

Moje razmišljanje, glede na to, da načrtujeva poroko naslednje leto.

Glede na raven porok (verjetno bo nekje v povpreču), niti slučajno ne pokriješ stroške poroke z darili. Midva imava svoje stanovanje,... tako da materialnih stvari ne potrebujeva. Kakšnega bona bi bila vesela, tudi kakšne lepe posteljnine ipd., ostalo večinoma imam. In glede na to kak strošek je poroka, nama bodo denarna darila lepo pomagala pri odplačevanju. Niti slučajno pa ne bodo znesla niti polovice vseh stroškov tistega dneva.

Pri nas se daje cca 100,00€ na par, mogoče kaj več starši in priča. Če starši ne plačajo stroškov, z darili ne pokriješ polovice. Tako da, kljub neosebnosti denarja, ga žal vsi potrebujemo. Fajn se je pozanimat, kdo bo poroko plačal (mogoče starši), če bosta nevesta in ženin krila stroške sama, jima prav pride vsak €.

Je pa tako: kaj boš z lepo posteljnino, kozarci, posodo,... če moreš vzeti kredit, da odplačaš menije, pijačo,...

tamara

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

5. sep 2014 16:14

Ok, naj leti perje, ampak meni se zdi jemati kredit za en dan (pa naj bo to poroka ali kakšna obletnica) hudo mimo. Poroka se naredi po svojih zmožnostih, v katere se zajame želje. To je le moje mišljenje. 

Lp od R.

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5187

5. sep 2014 16:24

Se strinjam. Zapufaš se za velike reči tipa stanovanje ali lastna firma. Ne pa za ljudsko rajanje, ki ga polovica starih mam in tetk tako ali tako skritizira do amena, vključno z nevestino obleko (a la "še moje stare zavese lepše padejo"), druga polovica se pa naslednje jutro tako ali tako ničesar več ne spomni. Starši bi za poročno darilo kupili gradove in doline, če bi mogli, tretja najboljša prijateljica sestrične iz drugega kolena pa prav lepo pride skozi tudi samo z enim lepim šopkom. Čeprav, kot smo pravkar videli, lahko tudi zaradi šopka podvomijo v tvojo moralno integriteto, ker zlahka stane več kot satenasta posteljnina v Hoferju.

Sonja

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

5. sep 2014 16:44

Da se narediti fajn poroko (ok, seveda je tukaj spet okus in pričakovanja), ne da se zapufaš (ja, meni je to tudi čisto mimo, ali pa kredit za dopust oz. božična darila ) in midva sva tudi z denarjem, ki sva ga dobila za darila vse stroške pokrila pa še malo je ostalo, kljub temu da darila niso bila ne vem kako visoka in tud svatov ni bilo ogromno (50). Je pa res očitno vse stvar okusa (BTW, kvačkanje je spet zelo v modi, torej ne gre za modo ampak okus) in predstav, kakšno poroko si želiš oz. kakšno je "treba" imeti. Meni je pomembno, da je dober žur, veliko bolj pomembno pa je tisto po poroki. Moj sklep: da se, če se hoče

JJ

rebecca  

član od: 19.3.2002

sporočila: 2739

5. sep 2014 17:10

No ja, sama poroka ni draga - ce se porocis na maticnem uradu (kjer kot sem seznanjena ne placas nic).

Tudi sama vecerja oz. pogostitev ni neka blazna vsota, odvisna je od menija in sem jih videla ze od 20€ naprej. Ostalo pa doprinesejo porocni obleki (predvsem za nevesto), prstani, fotograf, ansambel, pevci,.. pa ker maticni urad ni dovolj romanticen seveda stane tudi obred na gradu/parku/... voznja s kocijo, ladjico,.. pa dekoracija, 1000 belih balonov,... 

Ja, sem imela tudi to cast da me je povabila na tako moderno poroko (kjer se zbira denar) tudi sestricna v bogvekaterem kolenu (ki je poznam samo po imenu). Hvala, ne.

 

 

"Stressed is desserts spelled backwards!"

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

5. sep 2014 17:28

vidim, da ste razumeli bistvo... zato, ker želi vsak par narediti najlepšo in najboljšo poroko po svojih močeh, marsikdo vzame tudi kredit. hvala bogu,meni ga ne bo treba, ampak nekateri ga žal morajo. potem pa "bakice" celo ohcet ogovarjajo in na koncu podarijo nekaj, kar paru ni všeč ali ne potrebuje.

poroka je velik zaloogaj, zato jazneromantično zagovarjam denar in romantično voščilnico z osebnim, neskopiranim posvetilom,željo.

tamara

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

5. sep 2014 18:02

Jaz sem očitno prevelik realist. Meni je bila poroka zgolj nekak zakjljuček odločitve, da bova živela skupaj in imela družino. Nobenoh balonov, pentelj na sedežih, organizatorjev porok in ne vem česa vse ... Za moj okus nepotrebna navlaka. Fotografa smo imeli profesionalnega, a nobenih labodov in venčkov, mostičkov in kaj vem česa vse ... odlične fotke z nama in nama najbližjimi v ospredju, amen. Poroka samo na matičnem uradu, nisem jaz za cerkev.

Jaz pa nisem za zunanji blišč.

 

35 ljudi, najbližjih prijateljev in sorodnikov. Darila, kot sem si jih želela, nobenega podvajanja, še danes so mi ena v veselje in točno vem, kaj sem od koga dobila. 

 

Poroko pač prirpaviš pod odejo, kolikro si jo lahko privoščiš. V naprej računat, da boš imel izgubo, pa vseeno vztrajat pri tem - zakaj neki? 

Ampak, tko voli, nek izvoli. Jaz sem bolj za vsebino kot za obliko.

mamamia

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4526

5. sep 2014 18:43

Meni je poroka formalizem, v veselje morda Zavodu za statistiko, birokraciji,  zato mi je odveč vsakršna obremenitev s tem v zvezi, še najmanj z ohcetjo, mojo ali koga drugega, meni dragi to vedo in spoštujejo (razume jih bolj malo )

Tole ni v nobeno pomoč matisi, vem, ampak spat ne bi mogla, če ne bi še mojega pogleda podala

lp

 

mzm

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecNikita
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti