Zanima me, kaj je to panacota? Nekje sem to besedo že slišala, pa ne vem, kje. ![]()
Beti
Zanima me, kaj je to panacota? Nekje sem to besedo že slišala, pa ne vem, kje. ![]()
Beti
neznan uporabnik
17. okt 2001 20:17
Dobeseden prevod je "kuhana smetana" in je neke vrste strjenka. Firma Al ponte jo uvaža v prahu in iz njega dobite okusno in hitro pripravljeno sladico.neznan uporabnik
18. okt 2001 10:06
Ja, prodajajo jo tudi v hipermarketu Merkator, tam nekje pri pudingih, se mi zdi. Meni osebno se zdi le malo boljša izvedba pudinga (ker ji poleg mleka dodamo še enaka količina sladke smetane). Spremenil(a) - marijana dne 18 okt 2001 10:09:27neznan uporabnik
18. okt 2001 10:09
Lep pozdrav! Tudi Podravkina DOLCELA ima v svojem izboru PANNA COTO. V katlji so vse sestavine-tako pripravljena panna cota je prav dobra. Sicer pa imam jaz tudi originalen recept za pripravo te sladice (ne iz kupljenih sestavin v katlji). Če vas zanima, bom poiskala recept. Lep pozdrav Martaneznan uporabnik
18. okt 2001 11:47
Marta, priporočam se za recept! Hvala vsem in lp, Betineznan uporabnik
24. okt 2001 19:41
Še vedno nestrpno čakam na recept za Panna coto. Morda mi lahko pomaga kdo drug? Hvala, Beti. Spremenil(a) - Beti dne 24 okt 2001 19:42:41neznan uporabnik
24. okt 2001 22:14
Recept za panna coto je bil objavljen v rubriki receptov dne 16. novembra 2000, prispevala pa ga je ga. Marinka Pečjak.neznan uporabnik
29. okt 2001 8:14
Beti, malo pozno, a vendarle...recept je tule (pravkar sem ga sicer poslala tudi na KulSlo, a ne vem, ce ga bodo objavili; 5 dl sladke smetane 37 g sladkorja 2,5 lista zelatine(4,1 g) 1 vanilin sladkor Liste zelatine namocis v hladni vodi. 2,5 dl sladke smetane (nestepene) zavres, jo odstavis z ognja, liste zelatine ozmes in jih raztopis v vroci sladki smatani. Preostala 2,5 dl sladke smetane stepes in jo, ko postane prej skuhana smetana z zelatino mlacna, previdno vmesas v to sladko smetano. Posodice, v katere nameravas maso vliti, prej namazi z oljem in jih napolni z dobljeno maso. Vse skupaj nato postavi v hladilnik (cez noc), da se strdi. Panna coto lahko postrezemo s karamelnim, cokoladnim ali sadnimi prelivi. Dober tek! MartaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kremna cvetačna juha

Gratinirani fuži s sirom in pršutom