16. jan 2006 22:22
Stana,
kaj pa polenta, ohlajena in potem popečena, posuta s svežim petršiljem, pa mogoče tudi s kako popečeno zelenjavo (pred novim letom sem probala različico s popečenimi jurčki). Pa kak namaz iz tofuja, zelenjave in tune mogoče. Zraven pa focaccia (z nadevom ali pa osnovna), v bazi jih je veliko, jaz sem poslala recept za nadevano.
Moj bratranec iz Argentine mi je enkrat pripravil empanadas... to so nadevani žepki iz vlečenega testa, pečeni v peči (v eni različici jih tudi cvrejo v olju, ampak meni so bili pečeni v peči boljši). Takrat sem probala nadev iz mletega mesa, ampak enkrat kasneje pa tudi takega iz koščkov popečene mešane zeljenjave - paprika, paradižnik, bučke in sojin sir je bil vmes, torej uporabno tudi za vas. Iz testa izrežejo kroge, nadevajo po polovici, prepognejo in naredijo zavihke kot recimo pri marmeladnih žepkih... potem pa spečejo na peki papirju. Bajno dobro.
Mogoče bi prišla vpoštev tudi kaka testeninska solata - zelenajva, tuna, le kislo smetano bi morala z nečim drugim zamenjati. Mogoče z rastlinsko ali pa s sojino smetano.
To je moj večerni brainstorming. Upam, da uporaben.
Lp,

tjas