Kefirjeva gobica

Vidim, da vas je kar veliko takih, ki delate s kefirjem. Iščem nekoga, ki ima kaj več izkušenj z vodnim kefirjem (oz. kristalčki). Predvsem me zanima, kako jih shranjujete. vem, da se jih lahko zamrzne in posuši, zanimajo pa me predvsem metode shranjevanja za krajši čas - do enega meseca, za mlečni kefir je veliko metod shranjevanja, za vodnega pa kar ne morem najti. vesela bi bila kakšne pomoči. LP Nataša Irwen

Irwen, kristalčke daj v vodo (brez sladkorja)  in v hladilnik. Dovolj je, če vodo menjaš enkrat tedensko. Najbrž bi preživeli tudi, če je ne bi menjala cel mesec, zagotovo pa ne morem trditi, ker tak poskus pri meni še poteka.

Cila
No že dolgo razmišljam o tem, zdaj pa sem se opogumila in tudi jaz prosim za kefirjevo gobico. Hvala biba
Vodne kristalčke lahko posušiš. Jaz sem jih potem pričela uporabljati po več letih in so čiso v redu delovali. Dolores
bom preverila metodo brez sladkorja :D hvala za nasvete Irwen
Jaz bi tudi prosila za gobico,sem s primorske, in če je katera pripravljena po pošti poslat,bi bila zelo hvaležna lp su3
Jaz tudi iščem kefirjevo gobico, kristalčke in kombušo... Če mi jih je kdo pripravljen poslati po pošti, bi bila zelo hvaležna. :) LP, Eva
Imam kefirjevo gobico, kdor jo še vedno želi, se lahko dogovorimo. Najraje vidim, da jo 'predam' osebno. lp, Luka L
KEFIR GOBICO bi nujno potrebovala. Hvala vnaprej! Če je kaj za plačat, no problem. Hvala in lp . lavandamorje
Tud jaz rabim kefirjevo gobico.Če jo katera odda naj mi piše na zp. lp runo01

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti