| sluga je napisal/a: |
Se poplnoma strinjam, da imamo pluskoti veliko ugodnosti. Moti me pa to, da so tukaj plačljive take stvari, ki so na mnogih drugih spletnih straneh dostopne zastonj. Npr. to da moramo plačati iskanje po Kulinariki je po moje nedopustno.
Marjetica  |
Nedopustno? Hm, kaj vem če je nedopustno. Treba je motivirati za nakup, pobirati prostovoljne prispevke v današnjem kapitalizmu je bolj jalovo početje. Vsebina je odprta za vse, saj jo tudi prispevate. Iskanje je pa na teh straneh luksuz. Ali pa ne. Iskalec vrne en zadetek, torej lahko najdete nekaj zelo konkretnega, kar vas zanima, ali ne? Tudi recepte lahko po kategorijah iščete oz jih listate po njih.
Malce provokativno, pa vendar: bi vi vzeli Plus paket, če bi bilo polno iskanje omogočeno vsem?
Mimogrede, iskalec zelo obremeni te strani. Če bi bilo vse za vse, bi strani počepnile. Pač nismo Petrol, Telekom ali Mercator, ki bi lahko imel svoj mega server z ne vem kakšno linijo, stroške bi pa krili iz prodaje izdelkov na policah, bencinske provizije ali česa drugega dobičkonosnega.
Naj ne zveni malce nesramno, pa vendar. Na drugih straneh je lahko iskanje zastonj, tukaj pa pač ni. Ampak Kulinarična Slovenija je le ena, ni takšna kot so drugi. Je pač posebna stran, ki jo upravlja peščica ljubiteljev in ogromno število navdušenih uporabnikov. Nimate pa na vsaki strani toliko reklam, da bi vas bolela glava. Pravzaprav jih je zelo malo in niso "boleče".
Pač, ne strinjam se, da je nedopustno. Uporabniki v glavnem kar razumejo, zakaj je tukaj tako, kot pač je. In so veseli da je.
Pa brez zamere...

Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije
PS - Meni se zdi pa recimo nedopustno, da grem v veliko sampostrežbo, kupim za 40 jurjev hrane, potem moram dati pa 500 SIT za njihovo reklamno škatlo, da lahko nakupljeno odnesem domov...