Malo me je matral firbec, kajti nikoli še nisem slišal za to emulzijo, pa pečem kruh že mnogo let(včasih ko preveč preizkušam je kak hlebec kar za v smeti). Delal sem po navodilih(ki so mimogrede že na začetku dovolj jasna), vzel moko ki jo najpogosteje uporabljam (mešanica 1/2 črne tip 1100 in 1/2 polnozrnate),dodal malo kisa in olivnega olja,vodo, razna semena, zgnetel (cca 2-3 min) in čakal. Po eni uri se je testo lepo dvignilo. Maso sem dal v pekač in zopet pustil, da se je testo dvignilo. P eni uri sem ga dal v pečico na 250 st.C- že po 10. min. se je začel žgati- zato sem znižal temparaturo na 200 st.C in končal peko po točno 35-tih minutah (teža kruha 1.5kg, model visok dober dm). Peka je na moje zadovoljstvo izredno uspela (malo je bil zažgan po vrhu zaradi previsoke začetne temparature)-KRUH JE ODLIČEN! Sem že pripravil novo emulzijo za v soboto. Zdaj, ko vidim, kako je peka kruha enostavna, so na vrsti ekspirimentiranja z raznimi dodatki(začimbe,semena,jogurt...) in različnimi vrstami mok.
lp
ZVONE