Kaj beremo?

Vsake toliko časa moram Browna v roke vzet-Ledena prevara-drugič lp goga
Je že katera brala Satanske stihe-Salman Rushide?? Mam v pripravi,pa me zanima kaka se vam je zdela. Prebrala sem Otrok Tibeta-Soname Yangchen,Annina poroka-mi ni bla preveč všeč,sedaj berem Velike zelene oči.Doma pa imam še Samo svobode sem želela in Samo mrtev moški je dober moški!Aja,pa še Pod marmornim nebom me čaka! tatam
Marlo Morgan in njene knjige o avstralskih Aboriginih so enkratne.Nastale so na podlagi dela z mladimi ljudmi iz te zelo nepriveligirane skupine Avstralcev . Marlo pravi,da je knjigo pozneje preimenovala v izmisljeno,ker je s tem hotela zasciti domorodce in kraje,ki jih opisuje. S strani avstralske vlade je bila hudo napadena in ta je takrat mocno zanikala nepravice staroselcev. Ni naklucje,da ravno sedaj prihaja v javnost in avstralska vlada potrjuje,kako so materam domorodcev jemali novorojencke in jih dajali v bele druzine. To je le zacetek. Potem, se vsebina njenih knjig ne bere kot izmisljena. Marlo svetuje bralcem,naj bi bili cim bolj odprti in naj si interpretirajo njeno knjigo vsak po svoje. Pozdrav daabul
no, če znaš angleško, lahko prebereš tole: http://www.creativespirits.info/resources/books/mutantmessage Poanta napisanega je v tem, da so aboridžini sami protestirali proti tej knjigi, saj žali njihova verska, kulturna in življensko-nazorska prepričanja ter knjigo označili za potegavščino. Leta 1996 je pisateljica priznala, da je njeno delo "fiction and a fabrication" in se aboridžinom sincerely opravičila. Torej ni res, da je Marlo knjigo "kasneje preimenovala v izmišljeno, ker je hotela s tem zaščititi domorodce in kraje, ki jih opisuje" PS: Avtorske pravice je prodala za 1,7 miliona dolarjev (ko je knjiga še veljala za resnično, seve). dobra kupčija, ni kaj. Ampak žal je temeljila na laži Anica iz ČD
Nicholas Sparks: Trije tedni z mojim bratom - avtobiografska zgodba, zelo berljiva. Da se pa veliko naučiti iz nje.. lp, robida

Romana Berni: Stava

stara
Pravkar sem prebrala Desa Muck: Panika, v pripravi imam Jennifer Cruise: Spletke. katjushka
Angelique je napisal/a:
Trenutno berem Zgodovinarko pisateljice Elizabete Kostove. =) Zanima me, če kdo ve za kakšno pisateljico oz. pisatelja , ki ima podoben stil, kot Romana Berni? Pogrešam njene zgodbe. ;) Angelique
Prebrala sem najnovejšo knjigo Romane Berni - Zmota. Kaj je to za ena nikakva zgodba. Ostali njeni romani so mi bili kar všeč... samo ta je pa kr nekaj. Tiste, ki ste izgubile (za)upanje v ljubezen, je raje sploh ne začnite brat. O koncu niti ne bom začela razglabljat. Čakata me še Mario Puzo - Omerta in James Patterson - Medeni tedni. Klea
Karin Slaughter (kako primeren priimek) Nezvesti (krimič)... ampak sem šele na začetku. Mi je pa že "potegnila".. tako da komaj čakam kako prosto uro. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca
Jaz berem pa od Lainščka Nedotakljivi. Govori o ciganih, pa ne me kregat, tako piše tudi v opisu knjge. Je pa dobra knjiga. Priporočam. http://www.emka.si/artikel/352420/Nedotakljivi-m Jelenckova

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti