član od 200415860 sporočil
Sem malo pobrskala po knjigah o koktajlih in ugotovila, kar se mi je že zdelo: ker je pina colada prazaprav že koktajl sam po sebi, se ne dodaja drugim pijačam, čeprav se ga da kupit že pripravljenega. razen če se odločiš, da sama poskusiš. Če t je premočan, kot je v steklenici, ga razredči s hladnim ananasovim sokom ali s kokosovo smetano ali mlekom (konzervo s kokosovim mlekom dobiš pri nas, taka vijolična je, z narisanim kokosovim orehom; moraš jo dobro pretresti preden jo odpreš in uporabiš). Ali pa dodaš še belega ruma, če vam v to smer bolj tekne (nam že...). Gotovo pa ni priemren za mešanje s kakšno drugo osnovo za koktajl (vodka, viski, konjak, gin), ker je že beli rum ena od osnov za koktajle (mešanici teh petih osnov se reče Tresko, ker ga verejtno ni junaka, ki bi prensel dobro dozo tako zmešane pijače...).
Tako ne preostane drugega, kot da sama izumiš kakšno nadgradnjo pine colade, ali pa preprosto uživaš v tem, kar je v stkelnici. Ko pa boš enkrat poskusila pravo, na sveže zmešano...sporoči mi, jaz pa ti pošiljam recept:
dva dela zlatega ruma (najboljši je Havana club, star sedem let, ali podoben jamajški rum z zlato nalepko; lahko pa uporabiš tudi beli rum, če nimaš tega), tri deleananasovega soka, en del kokosove smetane (ali mleka), polovico enote tekoče sladke smetane. Vse to streseš s strtim letom in postrežeš v visokih kozarcih z nizkim pecljem. No, tako je teoriji, tam v Matanzasu smo to pili iz plastičnih kozarce. Tri decilitrskih...Mamamia
mamamia