_kekec_
Orehova krema za torto ali rolado
tema odprta - 20. okt 2005 15:44 | ogledi: 13.316 | odgovori: 5
20. okt 2005 16:05
Poglej recept Policijska torta, meni je ta krema, ki pride v torto najboljša, je pa zelo tekoča in moraš torto zlagati v modelu, pekaču. jade Sporočilo je spremenil(a) jade dne 20. okt 2005 16:05:23
20. okt 2005 16:13
POZDRAVLJENI; RADA BI NAREDILA TORTO ALI ROLADO Z DOBRO OREHOVO KREMO.MI KDO POMAGA? HVALA _kekec_
21. okt 2005 13:34
Nekaj orehovih nadevov, če bo prišlo prav: 1) NADEV: 25 dag sladkorja, 1 dl vode, 35 dag mletih orehov, 25 dag margarine Vodo in sladkor zavri. Dodaj mlete orehe, zmešaj in odstrani z ognja. V ohlajeno dodaj margarino in mešaj dokler zmes ne pobeli. 2) NADEV: 7 rumenjakov, 7 žlic sladkorja, 25 dag margarine, 10 dag sladkorja v prahu, 25 dag mletih orehov, vanilin sladkor Penasto umešaj rumenjake s sladkorjem in kuhaj na pari dokler ne postane gosto. Odstavi z ognja in pusti naj se hladi. Ko je ohlajeno dodaj umešano margarino z 10 dag sladkorja v prahu ter dodaj poparjene orehe in vanilin sladkor. Vse dobro zmešaj. 3) NADEV ZA RULADO: 30 dag mletih orehov, 15 dag sladkorja, malo mleka Orehe in sladkor popari z malo kipočega mleka. S tem nadevom nadevaj rulado. Pozdravček!
21. okt 2005 14:25
haj, moja orehova krema je pa taka: Ena sladka stepena smetana z žličko sladkorja in nekaj žlicami mletih orehov. Lepo zmešamo pa med pečeno čokoladno testo. Njamči.... MARINKA
21. okt 2005 17:48
Lahko narediš tudi nadev iz kisle smetane, srednje grobo mletih orehov in sladkorja v prahu...namažeš na torto ali v rolado, nato pa za nekja ur v haldilnik da se vse fino strdi in prepoji....je zelo dobro in preprosto! LP ZalaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Hempy polenta
Pad Thai s piščancem