Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Pozdravljene drage sotrpinke. Lidija BRAVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zelo sem vesela zate, ker vem, da si se res čisto držala diete. Še enkrat čestitke. Jankica najlepša hvala za pohvalo. Pišem na forum, ker vem, kako težko je držati dieto brez podpore in brez vas mi verjetno tale drugi krog ne bi tako uspeval. Super ste res. V sredo pa imam jaz vodni dan in bom poročala kako bo šlo. V prvem krogu ni bilo nobenih težav. Se še tipkamo. LP! fakin712
Pozdravljene, vrnila sem se z dopusta in takoj se vam oglašam. Ko bom imela čas vas preberem in napišem kaj se dogaja z mano. Lep dan in veliko sončka vam želi TUNA Sporočilo je spremenil(a) debeli dne 15. avg 2006 11:15:41
Ojla punce! Hvala za predloge!Čestitke LadyL,imaš pa res močno voljo.Koliko kg pa misliš spraviti dol? No,jaz sem ga prejšnji konec tedna malo grešila,ravno toliko,da ne morem reči,da mi gre vse po maslu.Bil je res teden krize,ki sem ga preživela in z malo več volje grem naprej v nov teden.Pišem kot, da je danes nedelja ha,ha.Je že skoraj konec torka,ki ga nisem nič grešila ampak sem se cel dan šparala na tri male roladice,njami.Tudi na orbitreku sem bila eno urco.Kako bi bilo fino,če bi človek imel vsak dan toliko volje,ane? Povejte mi še prosim,kdaj si lahko pripravim zrezke iz ovsenih kosmičev?Če jih katera kupuje,je zadaj na vrečki recept zanje.Sicer se doda malo naribanega sira,zato me bega kdaj naj jih pripravim,mogoče pa je bolje,da med dieto počakam z njimi? Fakin,kaj vse pa daš ti v tisto ali pa katero drugo omakco,da je dobra in da si jo upaš ponuditi še drugim? Ali pripravljate golaže ipd.,po svoje,se pravi normalno ali je vse skupaj bolj dietno in vodeno? Imate tudi ve občutek,da ste shujšale,ko pa pojeste obrok, ste napihnjene in spet vse malo bolj visi okrog pasa,ali se meni to kar dozdeva, ker bi očitno rada,da teh 10 kg kar pade dol z mene v parih dneh? Lep delovni teden naprej z veliko volje in malo hrane ,brez prekrškov vam želi Nejas nejas
Jedno pitanje na brzaka: Mogu li na OH dan jesti kukuruzne žgance? Ili oni idu na Š dan? Lidija...
Lady_L, jaz si pri tem pomagam tako: kar je v naravni obliki (kaša, zrna) spada pod škrob (nepredelana živila), kar pa je mleto v zdrob ali moko, spada med OH (predelana živila). Torej koruzne in ajdove žgance uvrščamo med OH. Nejas, jaz zrezkov iz ovsenih kosmičev še nisem delala. Ne poznam vseh sestavin, verjetno pa bi šlo za OH večerjo, če le notri niso poleg sira tudi jajca. Je pa res tako, da se je stvari, za katere nismo sigurne, med dieto bolje odreči, kot pa da bi se potem sekirale. Golaž pripravljam zelo redko, jem pa ga na B dan. Namesto moke moraš dati več čebule za zgostitev, seveda pa zraven ne ješ polente ali pire krompirja (kot smo jedle včasih), ampak le malo kruha, najbolje polnovrednega. Fakin712 - kako pa kaj vodica - ali še teče? Tuna, čakam tvoje poročilo jankica
Ojla! Evo ja imam danas OH dan. Žgance baš i nisam jela. Stavila sam par puta u usta i to je bilo to. Nisam sigurna da bi ih jela na OH dan. Zato mi se sada baš peče štrudla od šljiva i bučnica pa bum si nadoknadila ručak. Da odgovorim, smršavila sam 5 i pol kila, a cilj mi je 10 kila skinuti. Išla bom do kraja i bila bom pridna nakon dijete. Neću miješati namirnice već bum ih kombinirala, jer kako sam rekla naručila sam si i knjigu o kombiniranju namirnica (a još mi nij stigla - danas mi je šalju tek). Nejas, i ja se tako ponekada osjećam kao da sam dobila natrag sve kile nakon obroka. Zato ne pretjerujem, jedem umjereno, a kaj se tehtanja tiče to radim samo nakon vodnog dana, jer da često stanem na tehtico, bila bih očajna. Ovako si malo i pomognem da ne padnem u krizu. Fakin, i ja sam te se sjetila da imaš vodni dan. Izdrži, nemoj griješiti i vidjet ćeš kako boš bila zadovoljna sutra ujutro. Sretno!!! Lidija...
Živjo! Tudi meni ne gre vse po maslu. Verjetno se tudi na tehtnici ne pozna, ne vem ker se nisem tehtala. Jaz skuham golaž čisto normalno, da ga lahko jedo vsi ostali. Sama ne jem mesa za prilogo skuham polento ,ki si jo privoščim z malo omake. Skuham tudi gobovo omako, paradižnikovo, ali mesno za vse ostale sama pa si privoščim testenine z malo kečapa ali majoneze,... Jaz v glavnem kuham normalno, vendar gledam raje kaj od tega si lahko privoščim jaz. Npr.ne jem pireja ampak si že prej vzamem stran malo kuhanega krompirja... Tako da nikoli ne razmišljam, kaj od moje "dietne" hrane lahko jedo ostali, oziroma kaj je dovolj dobro na okus ali pogled tudi za ostale, ampak kaj lahko jem jaz. Res pa je da sem zamenjala olje za vso družino, da nasploh tudi ostali jedo več polnozrnate moke, testenin, riža, SADJA... Od začetka sem kuhala samo zase, ko pa so počasi začeli poizkušat moje obroke so ugotovoili, da je treba zaupati brbončicam in ne očem, ker ni vedno vse na pogled privlačno. Bom pa malo bolj premislila, glede omak, ker se trenutno ne spomnim kaj sploh kuham. Danes celo nisem vedela kaj naj jem na Š, sem popolnima brez idej. Zato sem pojedla tisti "stiropor z paradižnikom in kumaro in skodelico čaja. Upam da bo držalo do večerje. Še vedno me mučijo pozne večerje in napadi lakote. LP. Rožica.
Hvala, punce,vse mi je dobrodošlo,kajti jaz nisem navajena eksperimentirati.Tudi z dodajanjem začimb se šele privajam,saj v knjigi 3md piše,da lahko z začimbo,ki ne paše v tisto jed vse pokvariš,zato bo dobrodošlo tudi vse o tem,kaj ve dajete v jedi.Danes sem prvič kupila tofu za jutri pa ne vem kako si ga naj pripravim,ga jem v solati ali zraven ali popečem ali kaj?Nimam idej,oziroma ne upam nič poskušati.če ne vem kaj bo iz tega. Zato punce,dajajte mi predloge pa tudi podporo,prosim. Lidija midve sva pa potem približno na istem,da nama hodi 10 kg viška.Jaz sem mala in to se mi kar pozna sploh okrog pasa in trebuha,kar pa mislim,da ne bom spravila samo z dieto ampak tudi z telovadbo,pa seveda z velikoooooo volje,pa tudi vaša podpora pride še kako prav.Danes ssem bila na sadju in sem bila pridna,brez prekrškov. Malo me je strah nedelje,ko imam vitaminski dan,v ponedeljek pa prvi vodni. Pa saj bo šlo. nejas
Hojla! Tuna pozdravljena,sem te že malo pogrešala! Punce,mene pa muči ena stvar!Enostavno ne znam počasi jest.Ko se spravim jest,hrano enostavno zmečem vase,kot da bi že štirinajst dni ne dobila ničesar za jest. Drugače sem še pa vedno bolj ko ne na bučkah.V ponedeljek sem imela dušene bučke in govedino,včeraj riž z bučkami,danes pa testenine z bučkami.Premišljujem,da bi se jutri bučkam odrekla,ker se mi zdi,da mi že pri ušesih ven gledajo.Sam,če so mi pa tako dobre. Zadnjič sem si jih naredila s kraško panceto.Prepražila sem narezano panceto,dodala mal sesekljanega česna,narezane bučke,šetraj in timijan,vse skupaj dušila toliko,da so se bučke zmehčale,potem pa vse skupaj posula z peteršiljem. Enkrat pa z sladko koruzo in paradižnikom,na škrobni dan. Prepražila sem čebulo in česen,dodala bučke in paradižnik,spet timijan in šetraj,ker se mi zdi,da mi ti dve začimbi najbolj pašeta zraven bučk,malo pred koncem pa še vloženo sladko koruzo.V to isto mešanico lahko dodate še riž,pa je. Punce,mejte se lepo in kar tako naprej. Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Pozdravljene, kolikor sem na brzino preletela ste ponovno na dieti. Občudujem vas! Jaz pa se nikakor ne spravim, moji kg me sploh ne streznijo, pa čeprav imam celih 7 kg več kot prejšnje leto isti čas. No morda me bo zbistrila jesen, ko ne bom imela kaj obleči. Torej dopusta je konec, ponovno sem rit namakala na Korčuli. Vreme je bilo super, hrane in pijače dovolj, družba pa je bila tudi fenomenalna. Zdaj pa komaj čakam, da bo spet kaj prostih dni, da jo ponovno mahnemo na našo preljubo Korčulo. Zdaj pa kruta resničnost...delo...služba...in kaj kmalu šola.... Lep preostanek počitnic vam želi tuna

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti