Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Bravo, Stara! Lepo, da si se javila, zadnje čase je tukaj tako zatišje. Ne vem, ali vse grešijo ali pa so tako peklensko pridne in redoljubne, da nas bodo fascinirale s svojimi rezultati? Moram te pohvaliti, da si kar dobro vzdrževala težo ta vmesni čas med prvim in drugim krogom. In pa gibanje - to je super! Boš še malo poročala, kako gre v drugem krogu, je tudi tebi težje? Seveda držim pesti, skupaj bomo zmogle! Marjetka cvetka, izpod tvojih prstov v božja ušesa (špeh bo izgubil to vojno) Držte se (v senci)! jankica
Lepo pozdravljena med nami, stara. Tako kot ti, sem tudi jaz dolgo časa le prebirala ta forum, sedaj pa že kar nekaj časa aktivno sodelujem. Kar lepo si shujšala v prvem krogu. Čestitam!!!! Povem ti, da so vse skrite želje v zvezi s kilogrami dosegljive, le malo se je treba potruditi. Lepo, da si pričela tudi migati. Jaz sem imela z miganjem največ problemov. Tudi jaz sedaj kolesarim, čeprav prej nisem nikoli. Tebi in vsem ostalim na forumu želim veliko dobre volje in uspeha pri hujšanju! moki
Zdravo punce! Že nekaj časa nazaj sem "pojamrala", da se ne počutim dobro in spraševala, če ima še kakšna mojim podobne težave. Nobena se ni oglasila (upam da samo zato, ker se vse počutite super). Šla sem torej k zdravniku in na preiskave, kjer so ugotovili manjšo rano na želodcu in povečano izločanje kisline. Kot možen razlog je zdravnik predvideval razmeroma dolg dopoldanski "post" pri našem prehranjevanju - oz. morda bi bilo bolje, če zjutraj sploh ničesar ne bi jedel (tudi sadja ne), da ne bi "predramil" želodca in izločanja kisline. Dobila sem tablete in priporočilo za uživanje Rupuruta. Seveda ne strašim nikogar, tudi sama bi rada jeseni ponovila en krog. Navsezadnje smo različni in reagiramo vsi enako. Vendar, če se vam pojavijo kakšne težave ali težavice, jih ne jemljite na lahko. lep pozdrav! Lisa
Pozdravljene, čestitke vsem pridnim in vztrajnim ppri hujšanju in vzdrževanju teže in prav tako pri rekreaciji. Glede prehranjevanja sem jaz tudi še kar pridna. Ta mesec sem še kar na dieti do morja. nimam namena veliko hujšat, le kakšno kilco ali dve in se malo zdisciplinirat. Morala pa bi več migat, pa me ta vročina ubija. Sem kar doma in likam pospravljam, kuham zase in za moja itd. Po svoje uživam. Le migam manj kot sem čez leto, zato se pa vse trese, ker sem s hujšanjem izgubila tudi precej mišične mase. Bom res morala bolj migat. Danes sem pridno zdržala na sadju, jutri pa si bom privoščila nekaj iz jajc, ker jih že dolgo nisem jedla. Toliko za danes. Lepo se imejte še naprej, pa migajte malo več še za mene. Žal to meni ne bo nič pomagalao, bo pa vam. LANES
Pozdravljene, evo i ja sam se odlučila na ovu dietu. Danas mi je bio 4. dan, jela sam samo voće, nisam griješila do sada ništa. Želja mi je skinuti 10 kila koje su mi ostale od trudnoće, a ako me sreća krene pa izgubim i više kila, ne bum se žalila. Danas voće, a sutra se veselim full domačoj hrani: kruh ispod peke, sir i vrhnje... LP! Lidija...
Lady_L, vso srečo in veliko uspeha pri izgubljanju kilogramov. Priporočam ti, da res paziš na kombinacije (testenine in sir ne gredo skupaj!), pa kruha je dovoljen samo 1 kos, še ta naj bi bil polnozrnat... Prav tako se je kisli smetani bolje odpovedatii, čeprav je nevtralna, sploh tistim, ki bi rade shujšale več kot 10 kg, jo v prvem mesecu, ko je izguba kilogramov ob doslednem upoštevanju pravil največja, močno odsvetujem... Lidija, morda ti bodo naše ideje za 3md obroke, ki smo jih doslej zbrale, kaj v pomoč (http://3mdobroki.moj-album.com/). Lep dan, Encijan Sporočilo je spremenil(a) Encijan dne 20. jul 2006 07:19:54
Oj Encijan tole si pa res fajn uredila v album. :) Lepo bodite
Katja_S, album je stvaritev deklet s tega foruma in je še v delu, resda je precej sličic mojih, a to se lahko kmalu spremeni. (Jankica, pridemo lahko na jagode, pri nas jih nimamo, veš). Škoda, da od novih "članic" ni še nobenih prispevkov, meni je bilo slikanje obrokov dodatna motivacija za pravilno in pestro prehrano. Encijan
no ja, če ne reagirate niti na dejstvo, da se da s to dieto "prigarati" tudi rano na želodcu - potem sem se vam pa enkrat morala res hudo zamerit. Ne vem sicer s čim, a mi je žal. Lisa
Encijan, ti kar pridi, smo se jih usmilili in jih še nismo posmukali - čakamo, da se še malo poredijo, ha, ha. Talne jagode pa nam letos niso dale skoraj nobenih užitkov, lani pa veliko. Smo se pa zato s češnjami bolj sladkali. Sem pa spekla borovničevo pito po tvojem receptu za skutino testo. Testo je počivalo v hladilniku cca 3 ure, valjajo pa se je krasno. Tudi, ko sem robove vlekla ročno, se ni nič trgalo. Dobro in nasitno. Moram pa povedati, da si ti pravi detektiv - sploh mi ni bilo jasno, ko si delila nasvete za Lady_L, kje si našla tiste testenine in sir... No, ja, saj sem šla potem tudi jaz na temo Kaj danes za kosilo, kjer nam naša draga Lady_L prav pridno dela lušte z dobrimi obroki. Saj Lidija verjetno ve, da testenine in sir ne gredo skupaj pri 3md, za ostale člane družine pa to ni problem. Torej, Lady_L, prav prisrčno pozdravljena tudi v naši družbi. Želim ti uspešno hujšanje, gibanja pa ti ob majhnem otročku verjetno ne manjka. Lanes, a ti pa spet o premalo gibanja, ko pa te punce iz Santane tako hvalijo. Nekaj ne štima!!! Lisa, pozdravljena. Se spomnim o tvojih težavah, vendar s tem sama nimam izkušenj, zato nisem odgovarjala. Glavna vzroka za rano na želodcu sta baje stres (ubogi živčki!i in pa nepravilna prehrana. Nekaj sem našla na netu in tukaj kopiram (velja za vse, torej ne vzeti to osebno, ker ne poznam tvojih navad): *** Če še niste, nehajte piti kavo, jesti ocvrto in pečeno hrano, še posebej meso . Izogibajte se razhudnikov ( paradižnik, krompir).Iz telesa je treba odstraniti gnilobne snovi, in sicer z balastnimi živili, ki so v sadju, zelenjavi in polnozrnatih žitnih izdelkih.Odreči se je trega živalski maščobi in sladkorju. Uživajte pivski kvas. Hrana naj bo kar se da blaga. _________________ Ivan Marsic *** Rana na želodcu: Zakaj antibiotiki zmeraj ne pomagajo V začetku 90. let prejšnjega stoletja je bilo ugotovljeno, da večino ran na želodcu in okrog povzroča bakterija Helicobacter pyroli. Takoj so se našli antibiotiki, ki v večini primerov zelo hitro pozdravijo vse rane. Vendar pri nekaterih bolnikih tudi antibiotiki ne pomagajo. Zakaj? S tem vprašanjem se že dolgo časa ukvarja uradna medicina, vendar brez pravih odgovorov. Raziskovalci so na osnovi študij spremljanja razvoja in tretiranja bolezni prišli do izsledkov, da kajenje negative vpliva na zdravljenje. Kajenje namreč za dvakrat zmanjša uspešnost zdravljenja. Možno je, da tobak zmanjša biološko uporabnost antibiotikov. Mogoče pa je zato kriva specifična osebnost kadilcev …. Torej če se že dalj časa borite z rano na želodcu, za začetek nehajte kaditi. Trifilon.si *** Pa še en nasvet (po spominu izpred mnogo let): žlička olivnega olja zjutraj na tešče baje zaščiti želodčno sluznico. jankica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti