Bravo, punce, tako se dela! Jaz vas zadnje dni le prebiram, saj zbiram moči za nov začetek. Kot da se ne bi še čisto zares odločila, kaj si želim. Do šestih popoldne gre vse po planu, potem pa me zmanjka in se lotim česa prepovedanega. No, včeraj sem ga potupila šele po osmi uri zvečer, ko ponavadi že zdavnaj ne jem več. Danes imam sadni dan in ga bom tudi izpeljala, potem bomo pa videli, če bo šlo zares.
Včeraj zvečer sem Vemves pisala v mislih, pa mi je do danes skoraj vse izpuhtelo. Hotela sem ti (in seveda vsem na vzdrževanju) reči le, da je vsak kg manj pripomogel k boljšemu zdravju in počutju in da se je po 3md potrebno potruditi, da si telo to težo "zapomni", da to prigarano težo nekako utrdimo, in ne takoj hop - v neke nove diete. Ne vem, če mi boste potrdile, ampak v svoji pestri zgodovini boja s kg sem opazila, da kadar se kg začnejo spet nabirati, se ponavadi ustavijo na neki št, ki sem jo nekaj časa že "nosila", na srečo se pri meni ta številka v nekaj zadnjih letih v glavnem manjša, potem ko je prej 10 let le rasla. Pred leti, ko sem iz max. 88 prišla na 79 in v naslednji rundi na 67-69, se mi je v dobrem letu teža - tudi zaradi zdravstvenih težav - spet začela povečevati in se ustavila na 79 (se pravi trud zadnje runde je bil izgubljen), a bolj se ni povečala. Potem sem se srečala s sadnimi dopoldnevi in prvimi poskusi ločevanja (prišla do 72) in to nadgradila še s 3md in tako težo uspešno sklestila na 59. Skoraj leto sem držala 60-62 kg, ko sem pristala na 64, pa novi krog 3md in potem sanjska št. 56. Po tem krogu sem zelo hitro prišla na 60,5, pa kar nekaj časa držala 63, letos pa se že ves čas vrtim od 64 do 67 (spet znane številke).
Kaj vam hočem povedati, da ne zakomliciram preveč? Telo si mora težo zapomniti, meni pri 3md to doslej še ni najbolje uspelo, ampak mi še bo. Sklepam, da ko bom držala težo na npr. 60 kg 1 ali 2 leti, bo to težo potem lažje vzdrževati, kot če bi kar naprej kolebala med 57 in 67. Upam, vsaj...
Vemves, ne sili takoj v novo dieto, ker se telo sedanje teže ne bo zapomnilo in ko se boš naslednjič parkrat pregrešila, boš prišla nazaj na začetno težo pred 3md, namesto na tisto po 3md. Tega pa nočeš, a ne!?
Imejte se lepo in uspešno še naprej hujšajte oz. vzdržujte težo. Upam, da bom kmalu spet "vaša".
Encijan