Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Jankica hvala me veseli, da komu pomagam! Čeprav imam včasih že občutek da se samo ponavljam, pa vendar se nam pridružuje vse več novih, ki imajo podobne probleme in jim lahko pomagamo ali vsaj olajšamo teževe. Zato vedno pomislim, pa naj kdo reč kar koli hoče, jaz bi bila tudi vesela , vsakega odgovora in razlage in to me prepriča, da skušam odgovorit,.... Zakaj pa ne? Pa tudi nam ta starim včasih koristi, da osvežimo znanje ali nas opomne kje ga biksamo! Jankica čestitam za tako uspešno vzdrževanje. Se pa splača izmeriti, no vsaj sama sem takrat opazila, da so kilogrami bili enaki, jaz pa vsa zožana povsod. Brez skrbi poletje se bliža, čeprav zelo počasi, jaz že kar malo dvomim kdaj bo nas zajelo, vroče toplo poletno vzdušje in z njimi lepa oblačilca, ki malo skrivajo in veliko razkrivajo. Takrat boš kar hitro opazila vse poglede, privoščljive in zavidljive in vse pohvaletiste iz srca in tiste iz vljudnosti,...in takrat človek notranje zraste. Mogoče se boš spraševala zakaj ti zavidajo, ampak postoj se poglej v ogledalo inspoznala boš! Le tako boš našla tudi novo sebe, ki se okolici že kaže v vsej svoji lepoti, le ti je še ne poznaš in ne dojemaš na prav način. Zdaj si ti princeska, zato bodi ponosna in z visoko dvignjeno glavo pokaži vsem kaj si dosegla, kako lepa si. Uživaj! Predvsem pa se potrudi, da spoznaš tisto novo Jankico, ki se ti vsako jutro nasmehne v ogledalu. Povej ji, da je neizmerno lepa! Zasri se ji v oči in ji povej,..., LEPA SEM, RES SEM LEPA! lp ROŽICA.
Da še jaz malo pokomentiram svoje stanje.Deset dni sem po dieti,pa vzdrževanje ne gre in ne gre,Upira se mi škrob(pojedla sem ogromno riža v času diete),čeprav sem ga imela rada.Tudi zelanjava mi je že na pogled grozna.Ljubitelj same zelenjave nisem bila preveč,solatke pa ja.Samo,sedaj se še z solato silim.Skratka,želja po "normalni"hrani je velika.Pa sem si nekako dopustila,da nekaj časa jem vse,samo v malih količinah.Primerjano pred dieto,količinsko vsaj 3x manj,s tem,da se držim tega,za večerjo samo kakšen grižljaj česa,po 20 uri popolnoma nič,razen seveda vode.Ta se mi edino ni uprla,pa pred dieto tudi nisem veliko pila.Skratka,jem večina meso,solate,jogurte,malce sladkega,čisto juho,kakšen kos kruha ampak ne ločujem.Pri teži zaenkrat stojim,oziroma,mogoče se je malce še nagnila za kakšen dkg v minus. Če pa primerjam količinsko,sedaj pojem v nekaj dneh toliko,kot sem prej v enem dnevu.Naučila sem se,da ni vmesnih prigrizkov,trije obroki,med tem pa voda. Veliko pa še manjka do normalne teže.Zadovoljna sem,ni pa še to to.Malce že brskam za kakšno dieto,ki je bolj kratka,pa ućinkovita. LP vemves Sporočilo je spremenil(a) vemves dne 01. jun 2006 13:38:20
Ojoj, Rožica, kakšen balzam, kakšne besede... Pa saj so namenjene tudi drugim, ne sami meni - punce, res, vsem, ki to berete, vsem, ki ste že nekaj dosegle, vsem, ki ste na tej poti in vsem, ki se še odločate in cincate, al bi al ne bi. Odločite se zdaj, ne bo vam žal, ali kot pravi Moki: splača se! Ja, Rožica, že opažam poglede, pa vprašanja - nekatere celo skrbi, če sem kaj bolna. V nekaterih očeh pa vidim, da si mislijo: ja, shujšala je, ampak bo tudi nazaj dobila! Zaradi takih se ne dam in vztrajam, pa tudi zaradi vas, ki ste že čisto moje. Kljub temu, da še nisem dosegla "idealne" teže, pa nekatere že skrbi, da se ne bi posušila, ha, ha. Do tam je pa še daleč, daleč, pa še rada dobro jem, tako, da bom kar zadovoljna, če ostanem taka, kot sem sedaj. Saj se zavedam, da bo borba vsako leto težja, posledica emšo-ja, pač. jankica
Vemves, upam, da gre samo za trenutno krizo, ki jo boš kmalu prebrodila. Kmalu bomo pobirale zelenjavo tudi z domačega vrta, bo še boljša, kot kupljena. Saj vem, vse nimate možnosti za domači vrtiček, si pa verjetno pomagate tako, da greste na tržnico in kupite slovenske pridelke. Tudi mene včasih zamika "normalna" oziroma prejšnja hrana in si jo občasno tudi privoščim (kakšno pohanje, kisla smetana, kos pice tudi s sirom, ne samo z zelenjavo, itd.). Pa kakšno dobro, sočno pecivo, njam, njam... Kakšne druge, še krajše diete ti ne priporočam, še tale naša je zelo hitra. Nekateri prisegajo na počasno (in bolj zdravo) hujšanje, toda vem, da smo zdaj, ko smo že nekaj izgubili, kar malo neučakani in bi še, pa še, pa bolj hitro. Ampak telo se ne da in se nam lahko maščuje. Tega pa si ne želimo, saj je zdravje na prvem mestu. Že tako ali tako je danes mnogo (mladih) deklet podhranjenih, saj nas z vseh strani zasipajo z nasveti o idealni postavi, pa hitrem hujšanju, da o koščenih igralkah in pevkah ne zgubljam besed. Na žalost preveč anoreksičnih deklet tudi umre. jankica
Hojla! Hvala za čestitke! Seveda sem si včeraj privoščila sladoled,mmmmmmmm,kako je bil dober.Seveda pa danes sladica odpade,bo kar mal kruha,pa kaj zelenjavce gor,verjetno redkvice. Kača,mogoče res ne redi,ko praznuješ,ampak mi Slovenci čisto prevečkrat praznujemo in vsi prazniki so nekako povezani z hrano. Saj ,ko takole prebiraš tele poste,kako so vse pridne in se pazijo pri hrani,ko pridejo kakšni prazniki,jih pol kar podleže. Vemves,ja vzdrževanje je pa težko.nekaj časa še gre potem te mine volja.Men je shujšat veliko lažjemko pa je treba to težo obdžat,pa padem po celi črti. Bi jaz imela pa že mnogo kilogramov manj,če bi težo pravilno vzdrževala,ampak ne!Moram popustit in potem se tiste tako težko izgubljeni kilogrami v trenutku vrnejo. Pol pa spet hop na dieto. Jaz trapa,kajne! Mejte se lepo! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
ŽIVJO! Ja se strinjam vzdrževanje je veliko težje, kot dieta. Tudi jaz bom danes večerjala kruh z svežimi kumarcami. Njami! Saj veste, da raje pojem za večerjo nekaj konkretnega kot kos torte. Se bom pa posladkala s sladico za vikend, ko bomo tudi pri nas praznovali. LP.
Sedaj se mi dogajajo take stvari: V Maximarket hodim že dolgo. Vse prodajalke na videz poznam, a z njimi nikoli nisem kaj več klepetala. Sedaj pa me kar ogovarjajo. Pohvalijo me, da sem toliko shujšala in sprašujejo kako. V hecu jim povem, da sem pri njih kupila eno knjigico in začela... Tudi v šoli, kjer delam je zanimivo. Mame so prejšnjič predlagale, da bi namesto roditeljskega sestanka imela svetovanje o hujšanju. Ko pridem v razred, starši pravijo, da je prišla njihova študentka. Več sodelavk me je že pohvalilo! Res, zadnje čase poslušam same pohvale. Zadovoljna sem sama s sabo. Kje so časi, ko sem že shujšala 8kg, pa še nihče ni nič opazil. Bila sem kar malo razočarana! Zdelo se mi je, da je 8 kg kruha ogromno! Zdelo se mi je čudno, da nihče nič ne opazi. To vam pripovedujem zato, da boste videle, da se enkrat le zgodi. Izgine ogromno kilogramov. Zdi se, da kar naenkrat postaneš samozavesten, okreten, zadovoljen sam s sabo... In to opazijo tudi drugi! moki
Dobro jutro! No, pa sem opravila še merjenje po pol leta vzdrževanja: obseg nadlahti in prsi je isti, v pasu me je 5 cm manj, pa tudi stegno se je mičkeno skrčilo. Imam pa 65 kg, kar je po kar nekaj pregrehah zadnje dni zadovoljivo. Po vodnih dnevih sem prilezla že na 64 ali 63 kg, toda tudi sedanja teža je o.k. - važno, da gor ne gre! Vau, Moki, to pa so komplimenti, da je kaj! Lep dan vam želim! Obiščite našo internetno stran, je spet nekaj novega (Rožica, si ti dodala?): http://users.volja.net/kulinarika/ jankica Sporočilo je spremenil(a) jankica dne 02. jun 2006 06:29:41
Jaz sem pridna...Ribica...kako dolgo že? Včeraj sem jedla: - 2 banani - ajdova kaša + paradižnik - krof, sladoled Bravo jaz ujela sem ritem diete. Čestitam sama sebi in vsem vam ki vstrajate. Lp tuna
Nekaj misli iz nove Rine, ki se tičejo nas, katere se borimo z odvečnimi kg: Dajmo ženske, ojunačite se in naredite nekaj zase! Življenje polzi kot pesek med prsti! Ulovimo ga zase, za svoje drage. Saj veste, me zadovoljne, vsi srečni! marja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti