Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Tako,dekleta,danes se vam ponovno pridružujem,malce sem kar skrenila iz poti,mi je ušla zadeva iz vajeti,pa sem se odločila,da se spet držim ustaljenega reda 3md.Sem pridelala 3 kg in je treba ukrepati,da ne bo gorela rdeča luč Saša
Aja? Saša, a ti si tudi skrenila s poti? Jaz se pa čudim, kako sem lani lahko cel december vzdržala po pravilih 3md, razen, namenoma, božičnega in silvesterskega večera. Letos pa me že navadni piškoti zanesejo! Mimogrede, Encijan, kje na kulinariki pa je objavljen recept za dišavne piškote - jih kljub plusku ne najdem, samo sline cedim ob tvoji slikici? Pa ne se preveč sekirat za vsak kilogramček, tudi ti pašejo zraven novega srčka. Potem pa ... itak obvladaš ... kaj bi pisala Teja-kit, en lep pozdrav tudi od mene. Kakor vidim, imaš močno voljo, zato verjamem, da ti bo uspelo. Zanimivo, da si se za hujšanje odločila decembra, ki je poln skušnjav. S tem si boš prihranila tudi kakšen prav na hitro pridobljen kilogram, kar pa je zate velik plus. Kitajce in njihove običaje si verjetno že kar dobro spoznala, zato si se odločila tako, kot si se. Se strinjam, da je glede kombiniranja hrane, pri nas lažje. Jaz sem bila v zadnjem letu na dveh porokah. Imela sem sicer bolj pozno beljakovinsko večerjo, potem pa sadje, sadje, torta, sadje ... in pa velikooo vode. Če pa greste na praznovanje podnevi, je to seveda dosti lažje - mislim, niste toliko psihično obremenjeni s tole dieto. Gajka, lep pozdrav tudi tebi. Veš, če enkrat ali dvakrat skreneš, se na tehtnici še ne pozna veliko. Itak pa se večina nas ne tehta vsak dan, tako, da nimam ravno merodajnih podatkov, ha, ha. Hudič je, če se to ponavlja in če stalno popuščaš. Fakin712, bravo zate in za moža, dobra sta! En lep pozdrav od skesane grešnice, ki se je včeraj prenajedla raznoraznih piškotov in peciv. jankica
No jst mam pa danes OH dan in sm se pregrešila z zelenjavno lazanjo. Zame je to že napredek, da nism jedla mesne lazanje, tko da me ne preveč kregat. Mal me pa lahko Strelca
zdravo strelca! Saj zelenjavna lazanja ni tak greh - testenine in zelenjava - to pa ni nič napačnega??ali pač? lp
Tudi jaz to večkrat jem na oh dan,mislim da je to vredu.Bodo bolj izkušene povedale če imam prav,jaz imam danes škrob,sem jedla pasul zdele grem pa na skodelico čaja mi bolj paše kot voda.Lep dan čau čau. kepca
Tudi jaz to večkrat jem na oh dan,mislim da je to vredu.Bodo bolj izkušene povedale če imam prav,jaz imam danes škrob,sem jedla pasul zdele grem pa na skodelico čaja mi bolj paše kot voda.Lep dan čau čau. kepca
No, ja tudi jaz imam danes škrobni dan, pa sem si samo juhico z rižkom privoščila, zvečer bo pa spet malo drugačen kavbojski fižol. Zelenjavno lazanjo si pa lahko na OH dan privoščiš, samo, da je brez bešamela in sira seveda. Pa sedaj je Barila celo polnozrnate lazanje na trg poslala, tako, da mislim, da ne bi smelo biti problema. Sicer ste mi pa dale idejo za jutri. Še 4 dni do mojega mesečnega tehtanja in merjenja, jao me je kar malo strah. Smejte se in lepo se imejte! Levinjav
Jankica, recept sem jaz našla prav na temi, kjer sem potem objavila slikco, je pa to sicer Najpiškot 2005 po izboru Lise, recept pa je objavil tudi Merkur v svojih reklamnih materialih in na spletu. Evo tu je link (http://nakup.merkur.si/nasveti-namig.asp?id=02142&ka). Je pa res enkratnega okusa, jaz sem ga pekla še večkrat med letom, za uverturo tudi že letos oktobra za možev rojstni dan. Božično-novoletne peke pa se še nisem lotila, saj veš, česa me je strah. Imam že cel teden vse sestavine za Jadine čokoladno-bananine mehke kekse in brizgano pecivo, o katerem je tekla beseda tudi na kulinariki, pa kar odlašam. Morda začnem danes, zdaj ko sem spet prišla na svoj red v prehrani (3 dni, ha ha). Pa Nena-morje me je tudi že navdušila za speculase, ampak še nisem izbrala, po katerem receptu jih bom delala... Upam, da mi ostale ne boste zamerile, ker link objavljam tukaj, saj ga lahko ukomponirate v kak svoj OH dan, potem pa jih pospravite do praznikov. Če vam jih ne bodo drugi pojedli. Jaz sem jih morala lani peči večkrat, so preveč dišali, da bi počakali praznike... Mojo slikco pa najdete na tej strani (http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5137), Jankica, recepta pa tam, kjer sem ga lani našla tudi meni ne uspe več najti, je pa preveč strani, da bi šla vsako posebej odpirat. Encijan
Encijan, najlepša hvala. Tudi meni se ni dalo pregledovati vseh 39 strani lanske teme. Gledala sem na začetku in pa na strani 11, 12, 13, potem pa sem kar tukaj vprašala. Tudi jaz upam, da ostale ne bodo zamerile, je pač tak čas, da radi kaj lepega in dobrega spečemo. Ko sem zdajle prebrala recept za dišavni piškot, mi je kapnilo, da imam recept sigurno doma nekje med neštetimi papirji, saj sem lani celo kupila piment samo v ta namen. Piment je še vedno zapakiran in očitno potrpežljivo čaka, da se izkaže v omamno dišečih piškotih. Tudi jaz kar odlašam z božično peko, za Miklavža sem spekla le razpokane piškote, ki so bili sicer lepi in dobri, tudi mehki, vendar malo preveč sladki. Potem sem hotela narediti medenjake, malo odlašala, nazadnje pa sem jih kar kupila. Letos se bom prvič lotila "orehov", model že imam, pa cimetovih zvezd tudi še nisem delala. Začinjene piškote sem lani delala dvakrat, tudi letos jih bom, pa linško pecivo... Uf, me je kar zaneslo... jankica
Živjo punce! Kaj že pomeni če kdo potihne.....? Ja priznam grešila sem!!! Oz. grešim!!! Čez vikend sem pridelala 1 kg. Čav

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti