Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Najlepša hvala vsem za nasvete. Že vidim, da bo z vami šlo lažje.Zdi se mi, da ta dijeta ni tako huda in da bom mogoče le izgubila kakšen kg.Prihajam v meno in kile so se začele nabirati. Rada bi jih izgubila 10 upam vsaj. Zanima me če lahko danes ko sem na OH dnevu popoldan pojem kašno porcijo zelene solate z svežim paradižnikom. Zvečer pa nagrada-TORTICA. LP Romanad
Dober večer vsem! Veselo vas berem in se veselim vseh minus kg z vami. Malo pogrešam Marjanco, se pa veselim vseh komentarjev Marjetke Cvetke in vseh ostalih. Jaz sem še veno na vzdrževanju in kombinaciji montignaca in še vedno sem tam nekje med 72 in 69...se ne sekiram preveč ampak sem se pa začela malo rekreirati (bravo zame lenobo), vsak dan grem na krajši spehod..v soboto je trajal cele 2 uri...joj punce kako so me noge bolele..totalno sem brez kondicije. Kako se pripraviti do gibanja? Lp in čimveč minusa na tehtnici. claudia12
Dober dan! Romanad, včeraj ti ni nobena odgovorila, velja pa, da solato lahko ješ vsak dan, le na razmak med obroki moraš paziti. Ne vem, če si brala prvo Rinino knjižico; če ne, je tukaj nekaj osnovnih napotkov glede obrokov: 4:00 - 12:00 Očiščevalni ciklus traja od četrte ure zjutraj do dvanajste dopoldan. V tem času je potrebno jesti minimalno (v glavnem sadje) in piti čim večje količine vode, čaja in nizkokaloričnih napitkov (tudi v obdobju po dieti velja enako: do kosila uživajte samo sadje). 12:00-20:00 Drugi, tako imenovani prehranjevalni ciklus traja od dvanajste ure dopoldan do osme ure zvečer. Ta čas je namenjen prehranjevanju. Pri hrani niso pomembne količine (lahko jeste poljubno mnogo), temveč pravilne kombinacije in čas med obroki (po proteinskem obroku - štiri ure premora, po škrobnem ali OH obroku - 3 ure, po sadnem obroku - 2 uri). 20:00-4:00 Tretji ciklus je tako imenovani prebavni ciklus, ki traja od osme ure zvečer do četrte ure zjutraj. Po osmi uri zvečer ne jejte več! RAZPOREJANJE OBROKOV Zjutraj in dopoldne uživajte sadje, pravzaprav uživajte sadje do kosila. Če kosilo vsebuje proteine (beljakovine), je večerja na vrsti čez 4 ure, če je kosilo sestavljeno iz ogljikohidratnih ali škrobnih živil, pa večerjajte čez 3 ure. Na sadni dan so obroki pogostejši, a ne gre pretiravati. Če morate (iz zdravstvenih razlogov) jesti večkrat na dan, si za popoldansko malico pripravite kos zelenjave (ne sadja). Ne pozabite piti, včasih ste samo žejni, ne pa lačni! Prehrano prilagodite delovnemu času. Ne komplicirajte, kombiniranje živil vam daje neskončne možnosti. Claudia12, pozdravljena. Lepo, da si se javila in da ti gre dobro. Čestitam ti k gibanju! Smile28, tale vodni dan je pa dober predlog. Čez vikend si malo več privoščimo, v ponedeljek pa čiščenje. Sem bom poskušala držati vode. LP jankica
Še en pozdravček od mene.Jaz sem na vzdrežavnju,pa bom v ponedeljek tudi v četici vodnih;)))Zdaj vem,da ni težko,je že izprobano. Rožica,cccccc,na kaki dieti pa si ti to,senviči,pa itdA ni Marjetke,da naredi red Lep sonček vsem vemves
Hvala Jankica sedaj mi je že bolj jasno. Lep dan želim vsem sotrpinkam! Romanad
Hojla! Hej,hej,saj sem še tu! Rožica,ja,saj pa res,kaj so to zdaj neki sendviči!Sendvič je fuj,fuj,fuuuuuujjjjj!Solato jest punce,solato. Claudia,pozdravljena!Ja,super,začetek je že!To,da greš na kratek sprehod vsak dan je že res veliko. Le kar tako naprej. Ja,našo Marjanco pa tudi jaz pogrešam! Marjanca,kam si nam mrknila?!?! Romanad,pozdravljena med nami.Jaz pa sem tista,ki te bo skregala,če ga boš kaj fiksala,zato je bolje,da ne grešiš,kerpotem postanem zelo huda! Encijan,joj,kako je men žal.ker nimam digitalca,da bi še jaz poslala kako slikco.Si kar naprej nekaj na novo packarim.Zadnjičl sem si naredila rjavi riž z bučko,paradižnikom in koruzo in je tako lepo izgledalo. saj bi si nabavla digitalca,sam kaj,ko mi je pa financ minister crknu! mejte se lepo punce in uživajte v sončku,Bog ve,kako dolgo nas bo še grel! Lep dan vam želi Marjetka cvetka!
Dobro jutro! S svojim razredom se odpravljam na piknik. Čakam Neli5, da me pride iskat. Res da je vreme slabo, a upam, da se bomo vseeno imeli lepo. Potrudila se bom, da ne bom preveč grešila. Ta teden sem bila pridna. Shujšala sem še 1kg. Upam, da ne bom danes vse dobila nazaj. Vse vas lepo pozdravljam! moki
Pozdravljeni! Danes imam B dan in se zjutraj pojedla 2 breskvi, za kosilo pa kurjo bedrco brez kože ,pečeno v kapljici olivnega olja in 2 pečeni papriki. Prejle sem popila 2 deci črnega čaja z natrenom. Za večerjo bom pojedla polovico bdrce in zeleno solato. Je to oK ali kaj grešim? Jutri imam Š dan in me zanima če si lahko skuham za kosilo rizi-bizi in zeleno solato? Hvala in lepo se imejte! Romanad
Pozdravljeni! Danes imam B dan in se zjutraj pojedla 2 breskvi, za kosilo pa kurjo bedrco brez kože ,pečeno v kapljici olivnega olja in 2 pečeni papriki. Prejle sem popila 2 deci črnega čaja z natrenom. Za večerjo bom pojedla polovico bdrce in zeleno solato. Je to oK ali kaj grešim? Jutri imam Š dan in me zanima če si lahko skuham za kosilo rizi-bizi in zeleno solato? Hvala in lepo se imejte! Romanad
Živjo! Danes sem imela Š dan in prvič v tem mesecu sem jedla pečen krompir (v pečici seveda). Kako je bil dobeeeer! Romanad vse je OK. Samo jutri ne smeš dati mesa k rižu.....Rizi-bizi je sicer OK. Na Š dan lahko ješ krompir, grah, fižol, koruzo.... Če sem kaj narobe napisala, me prosim popravite, sicer pa uspešno še naprej! Esis

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti