član od 200415860 sporočil
Se me odrečejo vsi po vrsti, če ne bodo na mizi vsaj tri ali štiri mesne jedi, in to seveda iz več vrst mesa in na različne načine (nekaj na omako, nekaj v večjem kosu kot pečenka, nekaj kot curry, nekaj pa kako drugače). Bučke pa bodo vsekakor ena od vsaj treh, štirih zelenjavnih spremljevalnih jedi.
Včeraj sem se potem okvrino odločila, da za predjed naredim zloženec iz črnega kruha, skute z zelišči in lososa, pa zelene rezance z morsko omako in mariniran mlad sir z olivami. Za glavno jed bo jagnjetina kot hajduški čevap (s čebulo in papriko pečeno meso, narezano na kocke, v pergamentnem papirju), pa indonezijska govedina (v gostljati, začinjeni omaki), teletina bo v obliki zrezkov v skorjici z neko začimbno polivko, perutnina pa bo po čerkeško - narezana na rezance z orehovo-smetanovo omako. Zelenjava bo za prilogo, nekaj obvezno iz bučk (ali pa bom iz bučk naredila marinirano solato - kolobarčke bučke pečem na olivnem olju, potem jih mariniram z oljem, česnom, poprom, vinom, kisom). Krompir bo tokrat z gorčičnimi semeni, čebulo in kurkumo, pa bel soparjen riž (za tisto govedino).
Pri sladici še ne vem - ali bo hladna mascarpone trota stoplo čokladno omako, ali pa neko malinovo pecivo, ki si ga ravno zmišljujem - svetel in čokladni biskvit, vmes malinova smetanova krema, pa testo prelito s čokolado.
Bom pa vse, kar bom naredila, fotografirala (novega digitalca že obvladam) in bom recepte poslala v bazo s slikami vred. Pa naj prirpavim karkoli, saj si znam zadnji trenutek premisliti in cel jedilnik narediti na novo, kar v trgovni, med nakupovanjem.
Mimogrde, mimika, a lahko navržeš kako idejo za bučke? V omaki jih kar precej delam, tudi juho imamo radi (kremno, s kruhovimi kockami), solato delam tako, da jih naribam in preljem z jogurtom ter posolim in dodam česen, tudi polnimo jih veliko, z mesom ali le z zelenjavo. Mi dodaš še kakšno idejo, da s eizprsim pred gosti?
Hvala n lep pozdrav, mamamia
mamamia