Azijska solata s kozicami
V MB je bil del restavracije Rotovška klet namenjen tajski kuhinji. Ko sem bila nazadnje tam, kakšni dve ali celo tri leta nazaj, je imela hrana pristen okus v času, ko je tam delal kuhar z otoka Koh Samui, potem pa, ko ga več ni bilo, je bilo vse že malo evropeizirano.
Ker sem se po Tajskem potepala dvakrat, enkrat ves mesec in drugič 14 dni, jedli pa smo po lokalih in ulicah, kjer se prehranjujejo domačini, samo dva krat pa v lokalih, ki jih oblegajo turisti (zaradi primerjave seveda), sem pač lahko primerjala okuse. Zato sem tudi zapisala gornjo trditev o MB tajski restavraciji.
Tudi sama kuham veliko tajskih jedi, ker imamo to kuhinjo radi. Nabavim si tudiu sveža zelišča in začimbe, saj se v Evropi dobi marsikaj. A še tak moj trud, podkrepljen z obiskom kuhinj lokalov na Tajskem, v katerih smo jedli in so mi pokazali nekaj osnov, ne da tiste prave pristnosti. Ker klima je tam drugačna in imata zelenjava in meso drugačen okus kot pri nas. Se pa da nekaj jedi kar dobro zadeti, in meni je bilo največje priznanje, ko mi je sin od prijateljev, ki se je tudi potepal po Tajskem, pa sem mu potem doma pripravila nekaj jedi, rekel, da imajo te in te jedi pa čisto tak okus kot tam.
Mamamia
mamamia
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Azijska solata s kozicami

Brownie z marelicami