Kašelj

Anomis  

član od: 4.11.2003

sporočila: 1175

27. sep 2005 14:23

Pozdravljeni, še en odličen recept za izkašljevanje (z njim so mojemu očetu rešili življenje, ko je bil star tri mesece! je pa že doooolgo tega!). In sicer 1 dcl mleka zavreš s pestjo posušenega bezgovega cvetja, malo povreš, sladkaš s sladkorjem in pustiš stati kako uro. Zaužiješ večkrat na dan 1-2 žlici, mlačno. Res pomaga. In seveda trpotčev sirup. Smrekovi vršički, ki so tudi super domače zdrvilo, pa pomagajo za pomiritev kašlja, ne za izkašljevanje. In zelo moraš paziti, da ne mešaš sirupov za pomiritev kašlja in za izkašljevanje!!! Tudi v lekarni, če kupuješ zdravila brez recepta, te farmacevt to mora vprašati oz. mu moraš jasno povedati. Lep pozdravček, S.

Pina S  

član od: 5.7.2005

sporočila: 6

8. okt 2005 21:15

Zdaj si najbrž že zdrava, za prihodnjič pa še en recept, ki vedno pomaga našim otrokom (meni manj), je pa precej "hudega" okusa: Skuhaj v vodi 1 čebulo, 1 oreh(jedrce), 1 olupljeno jabolko in veliko sladkorja. Vre kar nekaj časa, da postane gostljato. Precedi in pij po požirkih. Pina S

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti