Vprašala bi, ali je kdo morda že kuhal goveje zrezke?
Jaz sem to naredila včeraj zvečer, ko sem po dolgih letih pripravljala kosilo za naslednji dan. Kar zamrznjene junečje zrezke sem dala v teflonsko posodo z malo vode. Kot so se na majhnem ognju postopoma talili, tako sem jih sproti začinjala. Najprej samo zunanja dva po vrhu, potem sem jih ločila in začinjala tudi tiste na sredini. Najprej sem po njih zlila malo svetle sojine omake, potresla s česnom in čebulo, pa z malo vegete in popra. Počasi sem jih dušila v pokriti posodi, na koncu pa dodala mešanico naribanega korenja, peteršilja, zelene in pora. Ko so bili zrezki mehki, sem naredila še omako - malo gostila za omake in sojine omake sem z malo vode stepla z metlico in prelila čez zrezke.
Moram reči, da so bili ti mehki kot puter, sploh ne potrebuješ noža, da jih razrežeš, tako mehki so. In polni okusa, pa še omaka je bila dobra (se je menda sproti navzela sokov, ki jih je med počasnim kuhljanjem spuščalo meso).
Moji odločitvi, da zrezke skuham, je botrovala moja dieta, saj moram poskrbeti za čim manj maščob. TAko sem se pri pripravi zrezkov povsem izognila uporabi olja, pa še dobri so bili "ko šus". Ima še kdo podobne izkušnje? Mamamia
mamamia