Ideje za okrasitev

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

30. maj 2007 11:38

Meni so bili bolj všeč njegovi solatni zvitki... So lepo za pojest.

(Korenja, ki ga je nekdo obdeloval v rokah nekaj časa, pač ne bi pojedla. Prav tako paradižnikove lupine v obliki vrtnice ne. Hrane se mi zdi pa škoda trosit za to...)

Sem se ravno spomnila, pri nas v službi naročamo narezke, take profi. In skoraj vsa dekoracija je FANTASTIČNA IN ZA POJEST. Od ananasa, melon, nabodal, kupčkov semen granatnega jabolka, oliv, grodzja, sira... Zdanjič smo imeli ježke iz 1/2 melone, gor namesto bodic so bila pa sadna nabodala...)... 

lidka

lila  

član od: 31.8.2001

sporočila: 78

30. maj 2007 11:51

Lidka, seveda potrebno je pazit, da gre čim manj uporabne hrane v nič, pravzaprav najbolje, da se je nič ne zavrže. Pri  paradižnikovi vrtnici se uporabi le lupine in se običajno ne poje, ostal paradižnik pa za kakšno omako, kjer je itak treba paradižnik olupit ali spasirat.

Če se ne motim se pa koren še surov zareže in nareže, potem se ga dobro opere in šele nato skuha, tako da glede tega nimam nobenih pomislekov.  

Ima morda kdo kakšno res dobro in nazorno knjigo o dekoraciji? Pri meni doma se po polici valja ena v kateri pa sem našla za moj okus  le vrtnico in grozd iz masla.

Lili

MALČICA  

član od: 8.6.2006

sporočila: 451

30. maj 2007 12:57

Jaz že dve leti prakticiram isti recept in presenetilo me je letos, ko so me otroci že na začetku vrašali, če bodo tudi letos sami oblikovali torto, ja prav ste prebrali. Spečem sadno poletno torto in je nič preveč ne okrasim na vrhu. Potem pa kupim razne dodatke za okrasitev tort in peciva in imam eno uro mir pred njimi. Prav tekmujejo med seboj, kdo bo lepše okrasil svoj kos torte. Morda poskusi in bodo tudi pri tebi tako zadovoljni. Malčica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti