član od 20044272 sporočil
Hm, priznam, da sama nimam izkušenj z mozolji, ampak jih je mel pa moj bratec toliko več (za oba)... In čeprav povsod pravijo, da ni dokazano, ti lahko na njegovem primeru dokažem, da JE PREHRANA KLJUČNA!
Sploh NE odsvetujem dermatologa, ker zdravniki naj bi vedeli, kaj delajo (čeprav imam tudi obratne izkušnje - ampak tudi oni se morajo nekje naučit, a ne?;) niti kozmetičarke, ker pač ne poznam, kaj lahko naredijo, ker še nikoli nisem bila pri njej.
Ampak ti pa lahko povem, da mojemu bratcu to dvoje, pa tudi razne kremice niso nič pomagale, kakih 6 let je mel neznosne probleme - ne poznam nikogar s tolikimi mozolji, kot jih je mel on... KO pa je začel jest tudi zelenjavo in sadje, izključil vse že narejene hrane (sploh pomfri in ocvrte fileje,...), začel jest jogurte namesto ves čas kruha, se je stanje za 100% spremenilo! Garant! Še vedno je najbolj srečen, če dobi zrezek, ampak je tudi raznorazne zelenjavne omakce:)
Glede čokolade: bratec in še dva prijatelja prisegata, da se jim TAKOJ POZNA V OBLIKI MOZOLJEV. Sama res ne vem, ker mam glede tega srečo (moram potrkat na les;), ampak po opazovanju teh treh, bi rekla, da kljub vsem znanstvenim raziskavam vsaj pri nekaterih IMA VELIK VPLIV! Preveri, če nisi ti med njimi. Znanstvene raziskave so sicer fajn, je pa res, da se da statistiko posilit glih tja, kamor hočeš (lahko mi verjameš, ves čas to gledam;)...
Veri