član od 20044272 sporočil
Treba je ni popražit (za v kruh), je pa boljše oz. ima več oksua po čebuli, če jo boš. Če je ne popražiš prej se kar nekako izgubi.
Sicer pa imajo Indijci veliko idej, kako vložit čebulo - čebulni čatni (onion chutney - poglej v googla), čebulna marmelada (lahko je sladka ali slana, čebulni namazi,... Vendar pa nič od tega še nisem sama delala, ker nismo ravno ljubitelji čebule...
Še ena ideja je, da jo narežeš na malo debelejše obročke in jih spaniraš - lahko v pivskem, jajčnem, palačinkinem testu,.... kar ti pač paše - mislim, da temu rečejo pakora, dela pa se lahko iz raznih vrst zelenjave, med drugim tudi čeuble. delala sem z zelenjavo, s čebulo pa še ne, ampak če mate radi čeublo, vam bo verjetno všeč.
Pa v raznih mehiških jedeh, sploh v kombinaciji z mletim mesom, se je kar veliko porabi.
Sicer ti pa za porabit čeulo priporočam knjigo Kuhinje Balkana (založba Učila), sem jo predvčerajšnjim dobila, tako da še nisem nič skuhala iz nje, sem jo pa seveda že malo študirala in je notri res skoraj v vsakem receptu, razen pri sladicah, tudi čebula!
Veri