Živjo!
Predlagam ti mešanico pečenih bučk in paprik, ki jih konzerviraš tako, da jih popečene rahlo posoliš in naložiš v steklene kozarce, preliješ z olivnim oljem, toliko, da jih prekrije, in shraniš za zimo. Za to varianto paprike razrežeš na velike zaplate, bučke pa na "zrezke" - če so majhne po dolžini na švoh centimeter debele rezine, če so res zelo velike pa na kolobarje iste debeline. Obe zelenjavi na hitro popečeš v ponvi ali na plošči in zmešano naložiš v kozarce.
Moj drugi predlog pa je kombinacija bučk, paprike in paradižnika (če jih imaš rada, lahko vzameš tudi jajčevce, jaz jih ne maram, zato delam brez njih). Vse očistiš, paradižnike opariš z vrelo vodo in olupiš, bučke z lupilcem tudi malo olupiš (a ne do čistega). V veliki kastroli na nizkem ognju najprej prepražiš malo česna, da zadiši, nato dodaš na debelo sesekljano papriko, za tem na debelo sesekljane bučke in nato še paradižnike. Na
nizkem ognju to cmariš toliko časa, da voda povre (bučke in paradižniki je oddajo res veliko).
Proti koncu soliš in dodaš nekaj listov bazilike (za to res priporočam svežo baziliko in ne suhe). Še malo premešaš in pokuhaš, da bazilika ovene, še vroče nadevaš v kozarčke za vlaganje (manjše, ne tistih velikih za kompot!) približno dober centimeter pod robom kozarčka. Preliješ z olivnim oljem, toliko, da je zelenjava popolnoma prekrita.
Pri nas imamo potem to za čez zimo za na pašto, včasih tudi za na pico ali pa za na palačinke. Pride zelo prav za hitro pripravljena kosila ali kočerje.
Upam, da sem pomagala. Lp,

Tjas