Homeopatija 2.

aljalja  

član od: 8.6.2003

sporočila: 140

tema odprta - 17. jul 2005 16:36 | ogledi: 3.447 | odgovori: 4

Mogoče kdo ve za knjigo o homeopatiju, po dr. Bachu. Naslova ne vem,mogoce Bachove kaplice.Kupiti se je ne da, ponatisa pa ne bo več. Mimogrede, v Trstu je menda homeopatska lekarna. . Ali ob prvem obisku homeopata moras prinesti kake zdravniske izvide ali gres lahko kar tako. Sama imam alergijo, pa mi velikokrat zdravila ne pomagajo, zato premisljujem o obisku homeopata.

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

18. jul 2005 8:50

Draga Aljalja! Homeopatija in Bachove kapljice sta dve različni strvari. Dr. Bach ni razvijal homeopatije,se je ukvarjal z njo,to že, in izhajajoč iz znanja homeopatije razvi svoja cvetna zdravila. (Bachova cvetna zdravila je naslov knjige, izposodi si jo v knjižnici) Homeopatijo pa je zasnoval Hahneman .. Razvile so se "veje", različne šole, ki se med sabo sicer precej razlikujejo. Pri nas je najbolj razširjen a Avstrijska šola, ki ima precej simptomatski pristop. Praviloma homeopat ne rabi nikakršnih zdravniških izvidov, je pa bolje, da vprašaš, ker delajo zelo različno. Izvidi pa so v osnovo le rezultat stanja v telesu, dober homeopat pa bo izkal vzroke. Ko najde pravi vzrkok in ga odpravi, odpadejo bolezni in težave, tudi take, ki jih niti ne omeniš. Ali se boš odoćiila za homeopatijo ali za zdravljenje z Bachovimi kapljicami je tvoja odločitev, s tem, da so slednje bolj namennjen reševanju čustvenih ipd. težav in ne ( v prvi fazi) toliko zadravstvenih težav (npr. prehlad ipd..) Homeopatija pa v izhodišču zdravi oboje. Ne vem, če sem dobro pojasnila, zelo dobro poznam oboje, jaz bi se osebno odločila za homeopatijo.

tjas  

član od: 15.4.2003

sporočila: 2437

18. jul 2005 9:15

Vsaj mene si izobrazila, da bom sedaj ločila "hruške od jabolk"! Hvala in lp, Tjas

aljalja  

član od: 8.6.2003

sporočila: 140

18. jul 2005 10:18

Tortica hvala za vse informacije. Poznas kakeg dobrega homeopata? Za tega iz preddvora sem slisala, hodi prijateljica, a se ne bi odlocila za njega. poznas mogoce neko zdravnico iz okolice Volčjega potoka, Ano Krušič? Enkrat sem si zapisala njeno stevilko, nisem bila pa pri njej. Glede Bachove cvetne terapije...je lahko mogoce skodljivo, ce se jo lotis sam?

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

18. jul 2005 12:21

Poznam oz. slišala sem za več homeopatov. Raje ne bi nič priporočala, zlasti, ker pri nas tak način zdravljenaj (še) ni dovoljen. Poglej malo na Altermed (daj pod najdi.si), tam se kaj najde, zlasti glede hvale in graje raznih homeopatov. Če pa se že odločiš, odloči se ta takega, ki je tudi zdravnik. Glede Bachovih cvetnih zdravil ni škode, če probaš sama. Simptomi so lepo opisani. Jaz sem si sama iskala in naročala kapljice. Je pa seveda bolje, da to stori izkušen zdravilec, ker lahko več doseže. škode pa ne bo. Če se boš pa lotevala homeopatije na svojo roko, pa uporabljaj res nizke potence. Odvisno kake težave imaš. Preproste stvari npr. poškodbe (Arnica), slabost v avtu (cocculus, tabacum),trrema pred izpitom (Gelsemium) ipd. lahko sama; kaj resnejšega pa prepusti zdravniku. za kaj več, če želiš, me kontaktiraj preko privatnega sporočila! Sporočilo je spremenil(a) TORTICA dne 18. jul 2005 12:26:21

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti