Likalniki

neznan uporabnik

5. apr 2011 14:14

Mene so ene, že pokojne naučile,da se blago nafajhta. No, naškropi in se lika lahko z navadnim likalnikom. To vzameš eno plastenko z onim nastavkom za špricat. Napolniš z vodo in perilo pred likanjem našpricaš oz. nafajhtaš. Če se ti ljubi likat takoj po sušenju,ga pa iz štrika pobere rahlo vlažnega.

 

Multivitamin

multivitamin

patka  

član od: 16.8.2008

sporočila: 372

5. apr 2011 15:06

Ja Multivitamin ko sem videla, da si odgovarjal sem vedela, da bo kakšna svetovna.Tudi mene so tako naučile, in taki so bili tudi moji začetki likanja tam nekje pred 25 leti. Sedaj bi pa rada vseeno nekaj hitrejšega in takega, da delo olajša. Da pa bi še vlažno perilo pobirala mi pa skoraj ne uspe, saj dam največkrat prat ko pridem iz službe in nato sušit. Naslednji dan popoldne ko pridem domov pa je največkrat že suho. Hvala za tvoj nasvet, a mi žal ne pomaga. patka

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

5. apr 2011 15:12

Multi ima prav, ko pravi, da je perilo fino pobrati, preden se rpesuši.

 

Sama imam Philippsov likalnik s kotličkom in sem zelo zadovoljna. Enostavno se čisti, ni nujna uporaba destilirane vode, vodo lahko nalivaš v kotliček tudi med likanjem (starejši  modeli tega niso omogočali, je bil pritisk premočan).

 

Meni je pomembno, da ima likalnik čim boljši pritisk pare (3,5 bara na primer) in dobro "šprico" - da lahko malo "nafajhtaš" preveč suho perilo.

Znamko ti tećko priporočam, vsak od nas ima svojega favorita ali znamko, ki je nikdar ne kupi. Sama si likalnike najprej ogledam, izberem tiste, ki so mi všeč po dizajnu in so spreje,ljivi po ceni, potem jih primem v roko in izberem tistega, ki se mi najbolje prilega oziroma imam imam najboljpši občutek, da bi s tem pa lahko likala.

Sicer pa ti prodajalaci v trgocvinah, v katerih priodjajao različne znamke likalnikov, lahko tudi svetujejo oziroma povedo prednosti in salbosti posameznih modelov.

Mamamia

mamamia

neznan uporabnik

5. apr 2011 15:22

Pa to ni svetovna finta. Vesoljska je. Če nimaš časa perila pobrat, ga pol nafajhtaj. Resnično ne rabiš likalnika za jurja evrov al več, da bi zlikala perilo.

 

Mamamia ti je napisala lepo, pejd v dučan pa tam vzami peglajz v roko in ga potežkaj. Če ti sede oprijem, teža je vseeno koliko stane. Tudi, če samo 50 al manj evrov. Cilj ni peglajz ampak zlikano perilo.

Kužiš?

 

 

Multivitamin

multivitamin

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

5. apr 2011 15:45

Likalnik s kotlickom imam ze skoraj 20 let. Prvi mi je zdrzal 15 let in je bil takrat negrauzno drag Solis (300 CH frankov) Zdaj ze 5 let likam z Laura Star, ta poceni varianto, ne tistega, ki je inkorporiran v likalno desko. Ni potrebno nobenih mokrih cunj, vlazenja, ker brizga dovolj pare. Kasmere ali volnene puloverje likas ne da se materiala dejansko dotaknes. Meni je tak likanik neprecenljiv. Vanja

neznan uporabnik

5. apr 2011 15:48

Joj Vanja, kašmirja se itak ne lika. Kamoli dotakne z likalnikom ali paro. Niti volne ne.

 

Multivitamin

multivitamin

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

5. apr 2011 15:52

Multi, pri nas doma so se te zadeve likale na mokro krpo in so bile po par pranjih cisto zbite. Ne vem, kako je bilo to pri drugih. Vanja

neznan uporabnik

5. apr 2011 15:56

Multivitamin, tole je bla pa tema. In .

Je Vanja lepo povedala, da kašmir lika brez dotika (uuuu...se mi rima ker sem sem dečva fina..jee..)..

In to ti je isto kot če v vlažnem vremenu obesimo pomečkane obleke na balkon (ponavadi čez noč). Se lepo zravnajo.

 

Mene pri vseh teh novodobnih aparatih moti edino to, da so tako gromozansko veliki.

(ko bom imela hišo, bo vse to v dvorani pod zemljo KVAK)

japaja

neznan uporabnik

5. apr 2011 16:05

Daj pol še nardit hodnik skrivni do ribnikov pa zmrzovalnikov. Da bomo se sprehajali. Meni so blazno všeč kleti pa ti kletni hodniki, ker smo se včasih v kletnih hodnikih in shrambah igrali bojno ladjo Galaktika. V shrambah pa kadili, kako vloženo zelenjavo pojedli. Pa raziskave pa to. Doktorate smo delali.

 

Vanjič, saj nisem nič slabega mislil. Nehaj me kregat iz Amerike,ker si komaj vstala. Cmoka.

 

Multivitamin

multivitamin

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

5. apr 2011 16:06

Japaja, ce ne bi bla skrt, bi si kupila tistega, ki je vgrajen v likalno desko in ne rabis nic vec prostora. Ampak za to placati $1500? Niti pod razno. Vanja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti