član od 200517901 sporočil
Tudi pri meni je vse OK, pa jih ne namakam, samo prvič sem jih.
Tisto kuhanje mleka je bilo pa res včasih v navodilih, povezano z morebitnimi ostanki nekaterih snovi po žganju posod v peči. Zdaj je tehnologija drugačna, sestavine glazur tudi, pa ni več teh nevarnosti.
V Merkurju (vsaj v BTC, pa v Litiji sem jih tudi videla) imajo ODLIČNE (poznam in uporabljam, še bolj pa moja mama, jih že dolga leta, ker jih že zelo dolgo prodajajo v KILI, Liboje) glinaste modele, v obliki srninega hrbta. So lešnikove barve, cena enega je malo nad 3000 sit. V normalen štedilnik gredo 3. Potica, kruh, pa tudi mesna štruca,... se v njih krasno spečejo.
V novem jaz prvič vedno spečem kruh, ker se mora pekač nekako "upeči", pa je za to bolj primeren kruh. No, če nimaš s takimi pekači v neki pečici še nič izkušenj je tudi ceneje, če prvič ne uspe najbolje kruh, kot če se ti to zgodi s potico.
Prejšnji teden je kolegica kupila 2, ju namočila za nekaj časa v vodo in še isti dan spekla kruh. Bila je zelo zadovoljna.
Mislim, da pekače delajo v Filovcih. V Libpoah so včasih imeli (zdaj nisem bila tam od decembra) še različne drugačne pekače istega proizvajalca. Vsi zelo uporabni. Toplo priporočam obisk trgovine, ki nudi seveda največ izdelkov lastne proizvodnje, tudi 2. klase, po zelo ugodnih cenah, pa še marsikaj, uporabno za darila,...
rimljanka