Oranžat in citronat

Pozdravljeni!

Pred časom sem kupila zavitek oranžata (arancini) in zavitek citronata, torej kandirane lupinice pomaranč in limon, pa nisem doslej še nič takega spekla, da bi to porabila. Ima kdo kakšen recept (morebiti za kakšne piškote ali kaj podobnega), kjer bi se dalo to porabiti?

Prosim za pomoč in lep pozdrav.

poloni

V kakršnemkoli biskvitu. Suzana
hm, ni ravno za ta čas, je pa nepogrešljiv v božičnem pudingu, tudi medenjakih je fajn in ostalih takih zimskih dobrotah s suhim sadjem... Če je fino mehek, ga lahko uporabiš tudi kot dekoracijo na kaki lahki skutno limonini piti ali torti... Veri
Dodaj ga ob rozinah in orehih masi za domačega prijatelja. rimljanka
Lahko dodaš v muffine namesto svežega sadja. Jaz drugače uporabljam predvsem v času božiča, kot je napisala Veri. Uporabim pa v sadnem kruhu. maychi
jaz ju uporabim, kadar pečem medenjake (recept je že napisan nekje na forumu, le posikati ga je treba) in pa kadar pečem italijanski pannettone - mmmmmmmmmmmmmm.....:) LP Zala
Včeraj sem poslala recept za čokoladne medenjake (ali pa predvčerajšnjim - ni važno, čeprav zdajle ni ravno čas za medenjake), dam jih pa tudi v peščeni kolač, ki pa potem ni več peščeni, jaz mu rečem kar sadni. LP cervus
pa tudi za kakšen šarkelj je fino... Ali pa mogoče v sladoled. Spomnim se, da sem lani naredila jajčno osnovo, potem pa dodala kandirano sadje. Strojček za sladoled pa je dokončal. lp
Jaz dajem oranžat in citronat tudi v velikonočno pletenico, ali pa v nugatovo kremo, oblikujem kroglice in jih prelijem s čokolado. Mamamia mamamia
Vsem hvala za odgovore. Po zapisanem sodeč, ne bo prav velik problem, kako porabiti "staro zalogo". Očitno bom morala kupiti še kakšen zavitek. Topel pozdrav. poloni
Pri domačem prijatelju.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Venturini
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti