Barbara, to verjetno pomeni, da je post v soboto? Vsaj jaz sem tak razumela: 24 ur po mlaju?
Expert, saj je lepo, da deliš znanje z nami, ampak... zavedaj se, da tukaj iščemo predvsem podporo in če se nekdo odloči, da bo hodil na sprehode, prej pa ni delal nič, se meni zdi to pohvalno in ne v smislu: to pa je upokojence. Glede fitnesa pa... vsak po svoji pameti. Jaz sem pred leti hodila na fitnes in so me takšni poznavalci prepričali, da je edimo prav, če preživim kako uro ali uro in pol na steperju, kolesu ali kaj takega. In sem se en mesec zbujala zaradi krčev v listih, popokale so mi žilice na nogah... Rezultat: katastrofa! In odločitev: fitnesa nikoli več.
Sicer pa moraš tudi razumeti, da smo na tem forumu tudi ljudje, ki nimamo časa za nič. Napirmer če pogledam sama sebe: moj sin bo imel v nedeljo 5 mesecev. Zaposluje me nonstop. Zraven delam še en izpit + diplomo. Zraven še vodim en del družinskega podjetja. Še kaj? Pa ne pozabit, da tudi moj otrok mora biti vsaj kako uro zunaj na soncu. In edini čas, ki se lahko razmigam je ta, ko peljem malega ven na sprehod. Pa mislim, da če naredim 5-10 km peš (odvisno od časa), da ne naredim nič zase??? Da ne pozabim kuhanja in pospravljanja in likanja.... Pa je dela preko glave, dan pa za kakih 5 ur prekratek. In vem, da nisem edina taka tukaj. Vsak ima svoj razpored časa.
Glede hitre spremembe telesne teže pa tako, kot ti je rekla Mici: shujševalna pod zdravniškim nadzorom je šele katastrofa. To sem poizkusila tudi sama. Pri dr. Pirnatu. O njegovih metodah raje nebi, ker me je groza, ampak... to je šele hitro hujšanje.
Veš, tudi moj dragi je dolgo hodil na fitnes, sicer bolj kot bodybulder kot kaj druga. Vendar tudi on pozna vse zakonitosti pridobivanja ali zgubljanja mišične mase in maščobe. Pa se strinja z mano. Prav tako z mojo dieto.
Kaj se pa tiče dolgoročnega pomena pa: vsaka zase. Jaz zase vem, da hujšam ravno zaradi dolgorčnega učinka. In vem, da se moram držati 3d prav zaradi pravil. In upam, da mi bo uspelo in bom tudi v bodoče ločevala živila.In vem, da več nikoli nočem biti takšna, kot sem sedaj. Vsakemu svoje.
uh, sem se razpisala. Pa brez zamere
petrusha