Pri kafetierah so razlike v cenah lahko zelo velike. To pa iz različnih razlogov, poleg velikosti, kot je rekel Anze, še od materiala, iz katerega je narejena (obstajajo bolj "cenene", pri katerih je tudi gumica lahko iz slabše kvalitete), pa od oblike in dizajna.
Najcenejše so tiste svetlo srebrne, ki imajo spodnji del v obliki osemkotnika (se mi vsaj zdi, da je osem kotnik,. lahko da je devet- ali pa deset...). Razlika je tudi v okusu kafera, garantiram.
No, da se vrnem k ceni, v Italiji so še vedno veliko cenejše kot pri nas. Če se prav spomnim, je moja mama za tisto v obliki konusa (za štiri velika kafeta oz. šest majhnih šalčk), ki sem jo že omanjala, odštela približno 18 evrov. In je iz kvalitetnega materiala pa še zelo lepa za videt, lepo se pere...
In ko sem že pri pranju, za kafetiere velja posebno pravilo: NIKOLI

je ne smeš oprati v pomivalnem stroju ali pa s čistilom za pomivanje posode. NIKOLI, ponavljam. Vedno jo le splakneš pod tekočo vodo. Razlog pa je to, da se čistilo nabere v tisti ozki cevčici, skozi katero potuje kafe, ko začne voda vreti, in potem kafe ni uredu

.
Pa še ena stvar za dobro kafe, ko kupiš novo kafetiero, moraš najprej skuhat eno rundo samo vodo brez kafeta, potem pa še eno rundo vodo in kafe ter to zlit proč. To je pri novih kafetierah, da se sistem najprej malo spuca, potem pa da še dobi tapravo aromo od kafeta.
tomko, pri nas sem kafetiere že marsikje vidla, ampak predvsem tiste tapoceni iz ... ne vem, kako se reče materialu v slovenščini, ampak podoben je kot za konzerve, svetlo srebrn. In tele nimajo ravno širokega spodnjega dela, da bi ustrezala velikosti tamalega kroga na steklokeramični plošči.
Pozdravček
Tjas