Ekološko vino

mesok, v Italiji dobiš peneče vino iz izabele, prav zelo okusno je, Francozi prodajajo cidre, penečo alkoholno pijačo iz jabolk. Pri preganjanju šmarnice po 2. vpojni je imale malo prstov vmes resnica o metanoli (itd.), malo pa politika, da so pač uvedli nove sorte trte. 8vsaj tako pravijo ustni viri s spominom na tiste čase). rimljanka
Tudi jaz (kemik) sem do sedaj očitno živela v zmoti, da šmarnica vsebuje metanol. Tisti Polnočni klub sem pa tudi jaz gledala. Zdi se mi čisto možno, da so pravi krivci opijati in ne metanol, v preteklosti so pač te učinke pripisali metanolu zaradi pomanjkljivih analiznih metod. Ne vem, tako pač razmišljam. Bi pa o tem z veseljem vedela kaj več. Atina
Prav fajn se mi zdi,da se je na forumu pojavil(oz. razkril)še en kemik ali bolje rečeno kemičarka(saj se menda tako reče).Antina imaš mogoče več znanja o antocianskih barvilih,ki se nahajajo v močno obarvanem sadju,če se ne motim tudi v črnem grozdju(da ne bom usekal mimo teme tega foruma).Ta barvila naj bi namreč bila odličen naraven antioksidant,veliko pa naj bi jih bilo v črnem bezgu.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti