član od 20044272 sporočil
Ja, mogoče se nisem najboljše izrazila, nisem vedela kako rečt - kruh, ki ma na sredi filo, pečen je pa v modelčku za mufine. Sem ti kar cel recept napisala:
Ja, to je navadno krušno testo, jaz sem delala iz 600 g moke tip 850, sol (3 žličke tokrat, ker je to slan prigrizek), kvas (tokrat suhi, malo manj kot 1 vrečka; nisem mela svežega) - to vse skup zmešaš in dodaš vodo - ne vem, točno koliko, ker sem jo kar iz pipe dolivala v skledo. Zamesiš, daš vzhajat, spet premesiš in razdeliš na 2 dela. Vsakega zvaljaš in zrežeš na 6 kosov (skupaj 12), če so koščki premali, še vsakega posebaj malo zvaljaš - pride precej na tanko - cca 3mm. Na sredo daš nadev po želji in zaviješ kot cmoke. Naoljiš pekač za muffine, povaljaš vsak cmok v olju, napolniš pekača in muffine potreseš z grobo soljo ter jih daš vzhajat. Spečeš pri 200 stopinjah cca 20 min.
Nadev je baziral na bučnem nadevu za raviole, dodala sem še na majhne koščke narezano in popečeno suho salamo. Osnovni nadev je malo bolj kompliciran: pol zimske buče (tiste oranžne) opereš in izdolbeš in zrežeš na rezine (jaz je nisem olupila, olupka pa se ni niti čutilo). Te pomažeš z mešanico olja in začimb (koriander, poper, sol, čili, zelene začimbe...) in daš pečt v pečico. Ko so pečene, vse kup zmiksaš v multipraktiku in ohladiš. Temu dodaš 1/4 kg skute (250 g) in nariban sir - jaz sem dala parezana in sicer kar precej - 3/4 trikotnika (zavitka v karerem prodajajo trdi parmezan v kosu) in seveda začimbice: majaron, origano, timijan, žajbelj, poper in sol. Vse skup zmiksaš in dodaš še tiste popečene koščke suhe salame. Dobiš precej trdo zmes, ki je super za polnit, ker se ne razleze in jo lahko oblikujše v kroglice, ki nimajo zraka vmes (beri: dobro:).
Seveda je lahko nadev v bistvu karkoli - od koščka sira do mesne omake z špagete...
Veri